MENU
Amir Tsarfati verwacht dat Europa gas uit Israel gaat importeren

Amir Tsarfati verwacht dat Europa gas uit Israel gaat importeren

28 sep

De twee enorme gasleidingen die op de zeebodem lopen van Rusland naar Noord-Europa zijn ernstig beschadigd. De Deense luchtmacht zag gasbellen omhoog komen uit de Oostzee. In totaal zijn er drie lekkages gevonden op enige afstand van elkaar. De exploitant zegt dat het gaat om Ďongekende schadeí. Amir ziet deze ontwikkelingen in Bijbels perspectief en verwacht dat de gaslevering van IsraŽl cruciaal worden voor Europa.
IsraŽl heeft twee manieren om vloeibaar aardgas te exporteren omdat wij het gas winnen in een gasvorm, dus wij moeten het vloeibaar maken. We hebben twee opties: Of we doen het in onze eigen faciliteiten waar we het gas vloeibaar maken en het dan rechtstreeks naar Europa sturen, ofwel sturen we het naar Egypte dat daar al een faciliteit voor heeft en dan wordt het eigenlijk via Egypte geŽxporteerd. De Egyptische reservoirs raken uitgeput. Egypte koopt gas van IsraŽl voor zijn eigen verbruik. Dus, als Egypte in beeld is, is het niet echt Egyptisch gas, het is IsraŽlisch gas dat door Egypte gaat. Waarom is het zo belangrijk?

Rusland
Rusland was de belangrijkste exporteur van gas naar Europa. Hun oorlog met OekraÔne heeft ervoor gezorgd dat de Europeanen een stap terug hebben gedaan en hebben gezegd: "We willen niet meer afhankelijk zijn van het Russische gas." Nu de gasleiding zijn verwoest raakt alles in een stroomversnelling. IsraŽl is een belangrijke speler aan het worden en een belangrijke bondgenoot van de Europeanen, een die ze niet meer kunnen onderschatten.

IsraŽl is officieel een energiegrootmacht geworden. We exporteren het niet meer alleen naar JordaniŽ en Egypte. We gaan nu exporteren naar West-Europa. De belangrijkste bron van inkomsten van de Russen is gas en olie. IsraŽl wordt officieel de vervanger van Rusland, in de export van gas naar Europa.

De Russen begrijpen dat. De Russen vinden dat niet leuk. En dit is aftellen naar de Russische invasie. De profeet EzechiŽl schreef dat de oorlog die in hoofdstuk 38 wordt beschreven, een oorlog over oorlogsbuit is, over iemand die komt om te nemen om te stelen. Het is een financiŽle oorlog. Het gaat niet over religie. Het gaat niet om Palestijns nationalisme. Het gaat over stelen, beroven en nemen. We zien het nu voor onze ogen gebeuren.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 28 september 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Amir Tsarfati
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: