MENU
Voedselpakketten voor de allerarmsten in Moldavie

Voedselpakketten voor de allerarmsten in Moldavie

10 okt

In het afgelopen half jaar is het leven in Europa en met name in OekraÔne en de buurlanden sterk veranderd. De oorlog in OekraÔne heeft enorme gevolgen: een groot aantal vluchtelingen, een energiecrisis, een graancrisis en alom stijgende voedselprijzen. Ook in Nederland merken we dat het leven spannender en ook duurder is geworden. Dat geldt helaas nog veel meer voor de mensen in MoldaviŽÖ

Vanuit dit armste land van Europa bereiken ons talloze noodkreten. De allerarmsten weten absoluut niet hoe ze de komende winter door moeten komen omdat de prijzen van dagelijks voedsel met maar liefst 38% zijn gestegen. Ouders zijn radeloos - Hoe moet ik mijn kinderen eten geven? Bejaarden zijn kwetsbaar - Wie helpt mij in deze moeilijke tijd nu honger dreigt? Mensen worden wanhopig. Al deze noodkreten eindigen met dezelfde indringende vraag: Help alstublieft!!

Mensenkinderen is begaan met radeloze en kwetsbare mensen en geeft gehoor aan hun noodkreet. We bieden hulp zodat ze de komende winter door kunnen komen. Met hulp van lokale (kerkelijke) vrijwilligers geven we hen niet ťťn maand, maar vier maanden lang (december t/m maart) een uitgebreid voedselpakket. Het betekent voor hen levensreddende hulp.

Mensenkinderen doet een beroep op uw warme hart voor mensen. Zou u dit jaar ťťn of meer voedselpakketten willen schenken? Deze arme mensen in MoldaviŽ, maar ook in AlbaniŽ en ArmeniŽ hebben onze hulp meer dan ooit nodig! Voor Ä 30,- geeft u een gezin in nood een voedselpakket. De artikelen worden ter plaatse gekocht; dat scheelt enorm veel transportkosten en stimuleert de lokale economie.

Informatie over Mensenkinderen
Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is in navolging van Jezus Christus (Mattheus 9: 35-36) bewogen met de allerarmsten in AlbaniŽ, ArmeniŽ en MoldaviŽ en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund en bemoedigd worden door de Blijde Boodschap en barmhartige daden.

Datum: 10 oktober 2022
Auteur: Mensenkinderen - Jolanda Heldoorn
Foto: Mensenkinderen
Website: http://www.mensenkinderen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: