MENU
Amir Tsarfati: De hoeveelheid en intensiteit van het nieuws is overweldigend

Amir Tsarfati: De hoeveelheid en intensiteit van het nieuws is overweldigend

24 okt

Amir Tsarfati: 'Ik zie een storm op ons afkomen, groter dan we ooit hebben gezien. Met elke dag die voorbijgaat, worden de golven van de zwakke en ineffectieve regeringen in de VS en IsraŽl groter en frequenter. Ik geloof dat er gebeurtenissen zullen plaatsvinden zoals we die sinds de eerste helft van de 20e eeuw niet meer hebben gezien.'

Maar terwijl ik huil om de wereld, verheug ik me om de kerk. Wij bevinden ons in de meest opwindende generatie - de Vijgenboomgeneratie. Dit is de generatie die niet voorbij zal gaan tot de terugkeer van onze Verlosser, Yeshua de Messias. Dus zal ik de rest van de jaren die God mij schenkt, totdat ik ofwel sterf ofwel word opgenomen om bij mijn Heer te zijn, er met alles wat ik heb naar streven om anderen te laten weten van de vrede, de hoop en het eeuwige leven dat te vinden is in een relatie met Jezus Christus. Ik nodig u uit hetzelfde te doen.

Het Midden-Oosten
Er zijn bepaalde weken waarin zowel de hoeveelheid als de intensiteit van het nieuws bijna overweldigend kan zijn. Dit was zo'n week. Er gebeurde zoveel dat ik een hele krant zou kunnen vullen, laat staan een nieuwsbrief. Maar in plaats van u te verdrinken in details, ga ik vandaag drie dingen doen. Ten eerste ga ik u aanmoedigen om mij te volgen op Telegram als u dat nog niet heeft gedaan. Als u voortdurend actueel nieuws wilt over actuele crises in de wereld, dan is dit het kanaal voor u. Ten tweede ga ik u aanraden mijn Breaking News Update van maandag te bekijken. Het heeft al meer dan een kwart miljoen views, omdat de informatie zo essentieel is voor wat er in de wereld gebeurt. Ten derde, omdat er deze week zoveel grote verhalen zijn en alle details al op Telegram staan, ga ik me concentreren op de krantenkoppen en hun vertakkingen. Dit wordt een blik op het bos; lees mijn Telegram als u de bomen wilt zien.
Rusland richt zich op OekraÔnes elektriciteitsnet
Tientallen in Iran gemaakte Shahed-136 kamikaze UAVs zijn door Rusland ingezet tegen de OekraÔense elektriciteitsvoorziening. Meer dan 50% van het gehavende OekraÔense elektriciteitsnet ligt nu plat. De dodelijke drones richten zich niet alleen op de OekraÔense infrastructuur, maar ook op burgerdoelen in veel grote steden, waaronder Kiev. Teheran ontkent Rusland te trainen in het gebruik van de luchtwapens, maar de door Iran geleide dronetraining die op de Krim is gesignaleerd, vertelt een ander verhaal.

Wit-Russische oorlogszucht tegen OekraÔne
Wat begon als Wit-Rusland dat Russische soldaten via zijn land toegang gaf tot OekraÔne, dreigt nu een tweede front te worden in de oorlog tussen Rusland en OekraÔne, nu deze door land ingesloten staat zijn eigen soldaten aan de grens verzamelt. President Alexander Loekasjenko en de regering in Minsk zijn belust op een gevecht en verzinnen redenen om er een te beginnen, waaronder de beschuldiging dat OekraÔne terroristen steunt die binnen de grenzen van Wit-Rusland opereren.

Nucleaire mogelijkheden tegen OekraÔne
Als Wit-Rusland zich bij de strijd aansluit, is het goed mogelijk dat de NAVO OekraÔne eindelijk te hulp schiet. Dat kan het Kremlin niet toestaan. We zien dus dat Poetins retoriek rond de nucleaire optie blijft toenemen. De Russische president ziet kernwapens wellicht als de enige manier om het Westen op afstand te houden, hetzij door dreiging, hetzij door daadwerkelijke lancering. Moskou is al begonnen zijn straten en ondergrondse voor te bereiden op nucleaire gevolgen. China, India en vele andere landen roepen hun ambassades en burgers uit OekraÔne terug in het licht van de reŽle nucleaire dreiging.

Iran levert wapens aan Rusland, terwijl ze hun nucleaire programma bevorderen
Zoals we hebben gezien, heeft Iran niet alleen onbemande wapens aan Rusland geleverd, maar traint het hen ook in het gebruik ervan tegen OekraÔne. Nu lijkt het erop dat het terroristische regime van Teheran Fateh-110 en Zolfaghar oppervlakte-raketten naar Rusland zal sturen. Ondertussen gaat Iran stoutmoedig door met zijn nucleaire programma en breidt het het niveau van zijn centrifuges in de nucleaire faciliteit van Natanz sterk uit.
IsraŽl zwicht voor Hezbollah
Zoals ik vorige week al meldde, is de zwakke IsraŽlische regering onder Amerikaanse druk gezwicht en akkoord gegaan met een overeenkomst met het door Hezbollah gecontroleerde Libanon. In de overeenkomst gaf IsraŽl de maritieme rechten op het Qana-gasveld op in ruil voor "stabiliteit". De moorddadige, terroristische organisatie Hezbollah belooft ons stabiliteit - ik wou dat je de opluchting op mijn gezicht kon zien. Maar dit is wat IsraŽl krijgt als we een regering kiezen die meer geeft om hoe mensen zich voelen dan om hoe sterk de natie is.

Rusland waarschuwt IsraŽl weg te blijven uit OekraÔne
In reactie op een slecht doordachte opmerking van een IsraŽlische regeringsfunctionaris over de mogelijkheid om wapens te leveren aan OekraÔne, schoot de voormalige Russische president en premier en huidige vice-voorzitter van de Veiligheidsraad Dmitry Medvedev terug: "Een zeer roekeloze zet. Het zal de betrekkingen tussen onze landen vernietigen." De relatie tussen Rusland en IsraŽl is op zijn best al zwak. De EU die na de Nord Stream 1 & 2 explosies op IsraŽlisch gas is overgestapt heeft de situatie niet geholpen. Het is uit deze diplomatieke verslechtering dat de EzechiŽl 38 oorlog heel goed zou kunnen exploderen.
De toenemende nucleaire kracht van Noord-Korea
Het Hermit Kingdom versnelt zijn nucleaire technologie snel, vooral als het gaat om overbrengingssystemen voor raketten. De Japanse minister van Defensie Yasukazu Hamada zei dat hun rakettechnologie zich in "snel tempo" ontwikkelt, waardoor hun raketten "moeilijker te onderscheppen" zijn. Hij zei ook dat alles klaar was voor Pyongyang om zijn zevende kernproef uit te voeren. Kim Jong Un en zijn slaafse natie zijn wild cards op het wereldtoneel. Hun groeiende allianties met China en Rusland zijn zorgwekkend.

Politieke onrust in het Verenigd Koninkrijk
Vandaag nog heeft premier Liz Truss haar functie neergelegd, slechts 45 dagen na haar aantreden, waardoor haar ambtsperiode de kortste in de geschiedenis is. Ze had weinig keus nadat ze een groot deel van haar ondersteunende coalitie had verloren na de ineenstorting van haar economische programma dat een crash van het pond veroorzaakte. Met een dreigende recessie en een inflatie die al 40 jaar hoog is, gaat het Verenigd Koninkrijk moeilijke tijden tegemoet.
Schuld van de VS aan de toestand in de wereld
Ik hou van de Verenigde Staten. Het is als mijn tweede thuis. Daarom doet het me zo'n pijn om te moeten zeggen: "Amerika! Wat dachten jullie wel niet?" Veel van de reden dat de wereld in de rotzooi zit die het nu is, komt door de president die nu in functie is. En ja, ik begrijp dat er grote problemen waren met de laatste verkiezingen. Maar wat de liberalen in 2020 hebben bereikt, heeft jaren van voorbereiding in achterkamertjes door links en evenveel jaren van politieke verzachting en compromissen door rechts gevergd. Dit gebeurde niet van vandaag op morgen, en tegen de tijd dat mensen het begonnen te zien aankomen was het te laat. Nu is de leider van de vrije wereld een man die niemand serieus neemt. Poetin is niet bang voor hem zoals voor zijn voorganger, dus hij doet wat hij wil in OekraÔne. De ayatollahs zijn niet bang voor hem, zeker niet nadat hij hun sancties heeft afgezwakt, dus maken ze haast met hun nucleaire programma en voorzien ze Rusland van allerlei wapens. Xi Jinping is niet bang voor hem, dus China's strop om de nek van Taiwan wordt steeds strakker. Kim Jong Un is niet bang voor hem, dus heeft Noord-Korea zijn raketlancering van de maand ingesteld. Verkiezingen hebben gevolgen. Mijn land betaalt de prijs voor de verkiezing van een "regering van verandering". De wereld betaalt de prijs, omdat de VS deze regering aangesteld heeft. Reden te meer voor iedereen in de kerk om hartstochtelijk te bidden voor de verkiezingen van 1 november in IsraŽl en de verkiezingen van 8 november in de Verenigde Staten.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 24 oktober 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: