MENU
Waarom Eline Roodzant steeds weer aan boord gaat van de Africa Mercy

Waarom Eline Roodzant steeds weer aan boord gaat van de Africa Mercy

03 nov

Mijn naam is Eline Roodzant en ik ben Preoperative Manager aan boord van de Africa Mercy. Het hele proces dat een patiŽnt doorloopt van thuis tot opname valt onder mijn verantwoording. In 2017 ging ik voor het eerst mee als vrijwilliger. Op dit moment ben ik voor de vierde keer aan boord, dit keer voor twee jaar. Waarom ik steeds terugga, dat leest u in dit verhaal.

Mijn rol
Toen ik vorig jaar in Senegal begon, was ik onderdeel van het team dat de patiŽnten voor dit jaar heeft geselecteerd. In tien weken bezochten we de dertien regioís van Senegal. Het was onwijs leuk en mooi om op die manier het land, de mensen, de cultuur en het land te zien. Het is wel een job die wat van je vraagt, want er komen ook genoeg mensen langs waar je nee tegen moet zeggen.

In mijn rol als Preoperative Manager zorg ik met mijn team dat de patiŽnten vanuit het hele land naar het schip worden gebracht. Vervolgens zien we de patiŽnten drie keer op het dok voor een afspraak, voordat ze worden opgenomen in het ziekenhuis.

Niet in een hokje
De reden dat ik steeds terugkom, is het leven en werken met de mensen aan boord. Het fijne van deze Ďcommunityí is dat je het geloof met elkaar deelt. Thuis had ik het gevoel dat ik in een hokje leefde. Het is een verrijking om aan boord te zijn en buiten je eigen grenzen, omgeving en cultuur te kijken.

Lees meer over het werk van Mercy Ships op de website: www.mercyships.com
Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elk patiŽnt, brengen we die droom in vervulling.

Datum: 3 november 2022
Auteur: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: