MENU
Amir Tsarfati: Het klimaat lijkt de nieuwe wereldreligie te worden

Amir Tsarfati: Het klimaat lijkt de nieuwe wereldreligie te worden

11 nov

Het was dinsdag een interessante dag in Amerika. Sommigen van u in de VS zagen grote overwinningen in uw staat en uw district. Voor vele anderen was er een gevoel van teleurstelling in uw lokale en staatswijde races en stemmingen. Als we een stap terug doen en naar het totaalbeeld kijken, blijkt dat veel van het optimisme rond deze dag niet werd bewaarheid door de resultaten.

Amir, wat vind je van de resultaten?
Zodra bleek dat het niet de gebeurtenis zou worden die velen aan de rechterkant dachten dat het zou kunnen zijn, kreeg ik berichten. "Amir, wat vind je van de resultaten?" Hier is mijn mening. Als je als lid van Gods kerk hebt gebeden over de verkiezingen en je deel hebt gedaan door te stemmen voor gerechtigheid en leven, dan zou je je tevreden en bemoedigd moeten voelen. Zeker, de stemmen zijn misschien niet gegaan zoals u had gebeden, en er zijn misschien wat streken uitgehaald in uw staat of district, maar dat is niet uw verantwoordelijkheid. Uw taak is te gehoorzamen door te bidden en uw rol als burger te vervullen. De resultaten zijn aan God.

Ze herkenden Hem niet
Het doet me denken aan een verhaal dat ik graag hoor en dat zich afspeelt na Jezus' opstanding. Twee discipelen waren op weg naar de stad EmmaŁs en piekerden over de dood van Jezus en de daaropvolgende verdwijning van zijn lichaam. Jezus liep naast hen en voegde zich bij hun reis, maar ze herkenden Hem niet. Op zijn aansporing stortten zij hun zorgen uit bij deze man van wie zij dachten dat hij een vreemdeling was. Daarop zei Jezus: "O dwazen, en traag van hart om te geloven in alles wat de profeten hebben gesproken! Zou de Christus deze dingen niet geleden hebben en in Zijn heerlijkheid ingaan?" (Lucas 24:25-26) Toen ging Jezus terug naar de Thora en de profeten en opende hun de ogen voor wat er werkelijk aan de hand was. Zij waren verzand in de omstandigheden; Jezus liet hen het grote geheel zien. De Heer leed, maar het was allemaal onderdeel van een glorieus plan dat de Vader voor het begin der tijden had uitgestippeld. Wij mogen op deze aarde klappen krijgen, maar Jezus leeft en komt spoedig. Dat is onze verwachte hoop en bron van vreugde in een wereld die steeds donkerder wordt.

Blijf bidden
Er is niets mis mee om gefrustreerd en ontmoedigd te zijn over veel van de resultaten van de verkiezingen van dinsdag. Maar we mogen niet vergeten dat we alleen maar naar de bomen kijken. Het bos van Gods plan is nog steeds intact, en de vervulling van de profetieŽn over de komende Dag des Heren komt met elke verkiezingscyclus dichterbij. We moeten nooit moe worden om goed te doen. Blijf bidden, blijf de plichten vervullen van je dubbele burgerschap - je aardse en je hemelse - en vertrouw God met alle delen die boven je geestelijke salarisschaal liggen. Welke kant de stemmen ook opgaan, Hij zal ons nooit in de steek laten.

Galaten 6:9-10
En laten wij niet moe worden goed te doen, want te zijner tijd zullen wij oogsten, als wij het niet opgeven. Laten wij dus, terwijl wij gelegenheid hebben, goeddoen aan allen, maar vooral aan de huisgenoten van het geloof.
Meer bewijs dat klimaatverandering voorbestemd is om de nieuwe wereldreligie te worden
Op de Sharm El-Sheikh Klimaatconferentie op dinsdag werd John Kerry, speciaal presidentieel gezant van de VS voor het klimaat en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, gezien terwijl hij handen schudde met de Venezolaanse president NicolŠs Maduro, een man op wie de VS in 2020 een premie van 15 miljoen dollar hebben gezet voor zijn gevangenneming vanwege zijn betrokkenheid bij narco-terrorisme. Hoewel de twee mannen een vriendschappelijk gesprek hadden, deed het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken het af als niet "gepland of inhoudelijk op enigerlei wijze". Hoe ongepland het ook was, het is moeilijk om twee belangrijke punten te negeren. Ten eerste heeft de VS zich in gevaarlijke wateren begeven als het gaat om olie en Venezuela heeft er veel van te koop. Ten tweede, het feit dat dit gebeurde op een klimaatveranderingsconferentie mag niet onbesproken blijven. Meer en meer zal "de aarde redden" barriŤres tussen vijanden doorbreken en de landen van de wereld verenigen onder een gemeenschappelijke zaak. In een ander verhaal over klimaatverandering is Frankrijk begonnen met het verbieden van korteafstandsvluchten voor een groenere wereld. Als er een trein- of busalternatief is van tweeŽnhalf uur of minder, dan moeten die alternatieve vervoerswijzen worden gebruikt.

IsraŽl bereidt zich voor op een nieuwe regering
De gecertificeerde verkiezingsuitslagen van IsraŽl zijn gisteren gepresenteerd aan president Isaac Herzog, die Benjamin Netanyahu de komende dagen de opdracht zal geven een nieuwe regering te vormen. Volgens de IsraŽlische media zijn de twee meest dringende kwesties die de nieuwe premier moet aanpakken de aanval op de nucleaire sites van Iran en de voortzetting van het vredesproces met Saudi-ArabiŽ. Netanyahu heeft ervaring met beide. Goed nieuws voor de nieuwe premier is de ontdekking door Energean PLC van 13 miljard kubieke meter commercieel aardgas in het Olympus-gebied voor de kust van IsraŽl. Ook in het Olympus-gebied heeft het bedrijf nog eens 3,75 miljard kubieke meter gerealiseerd in zijn Athena-locatie.
Netanyahu ontvangt felicitaties uit de hele wereld
Felicitaties stroomden binnen bij Benjamin Netanyahu na de verkiezingsoverwinning van zijn partij. "Ik sprak met de leiders van Hongarije, Griekenland, Polen, RoemeniŽ en Oostenrijk, die me feliciteerden met het winnen van de verkiezingen," twitterde hij vrijdag. Ook Emmanuel Macron van Frankrijk, Narendra Modi van India, Recep Tayyip Erdogan van Turkije, Volodymyr Zelenskyy van OekraÔne en Rishi Sunak van het VK gaven hun groeten door. Hoewel de nieuwe Britse premier aangename woorden sprak, zorgde de woordvoerster van Sunak ervoor de wereld te laten weten dat, ondanks de overweging van de vorige premier om de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, in een regering-Sunak: "Er zijn geen plannen om de Britse ambassade in IsraŽl uit Tel Aviv te verplaatsen." Ook de Amerikaanse president Joe Biden belde de aanstaande premier en zei: "We zijn broeders. We kunnen samen geschiedenis schrijven." De Islamitische Jihad in Gaza feliciteerde ook, maar dan in de vorm van vier raketten die op IsraŽl werden afgevuurd. De IsraŽlische luchtmacht bevestigde het gebaar met een van henzelf, door een ondergrondse raketfabriek aan de rand van het al-Maghazi vluchtelingenkamp in centraal Gaza aan te vallen.

IsraŽl valt wapenkonvooi aan
Dinsdag heeft IsraŽl met UAV's een konvooi vrachtwagens bij de grens van Irak en SyriŽ aangevallen. Eerst werd gedacht dat het een onderdeel was van een gassmokkeloperatie, maar gisteren meldde de Wall Street Journal dat het een wapenopslagplaats was die werd geraakt. Onder de tien doden waren enkele IraniŽrs, wat erop wijst dat de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) deel uitmaakte van de operatie.

Palestijnse Jihad tegen zwerfhonden
De burgemeester van de stad, Tayseer Abu Sneineh, kondigde aan dat iedereen die een zwerfhond doodde of overdroeg, 20 shekels (ongeveer 5,60 USD) zou krijgen. De maatregel werd alom veroordeeld in de Palestijnse Autoriteit. Toch waren er nog veel mensen die de kans aangrepen om wat extra geld te verdienen. Men zag velen de zwerfhonden vangen en doden, waaronder talrijke kinderen die honden doodsloegen met stokken. De burgemeester zei later dat hij slechts een grapje maakte.

Rusland bedreigt IsraŽl
Bloomberg News meldde dat Moskou een dreigement aan het adres van IsraŽl heeft herhaald dat het vůůr de verkiezingen had geuit. Als IsraŽl defensieve wapens levert aan OekraÔne of als hun raketonderscheppers via een derde land aankomen, zal Rusland vergeldingsmaatregelen nemen. Vorige maand zei president Dmitry Medvedev dat IsraŽlische inmenging "alle diplomatieke betrekkingen" tussen beide landen zou vernietigen.

Rusland trekt zich terug uit Kherson terwijl Kiev zich voorbereidt op de evacuatie van zijn burgers.
Als klap voor het moreel en de reputatie trekt Rusland zich terug uit de stad Kherson. De commandant van de Russische strijdkrachten in OekraÔne, generaal Sergej Surovikin, is echter zeer ervaren en weet wat hij doet. Voor hem zal het aanvallen van kritieke infrastructuurfaciliteiten vůůr de winter en het mishandelen van de burgerbevolking OekraÔne veel beter afgaan dan het opofferen van zijn eigen soldaten. Dit zijn dezelfde soort meedogenloze tactieken die hij in SyriŽ toepaste. Ondertussen plant de hoofdstad Kiev in OekraÔne een totale evacuatie van zijn drie miljoen inwoners als het elektriciteitsnet uitvalt. "Als er geen stroom is, is er geen water en geen riolering. Daarom nemen de regering en het stadsbestuur momenteel alle mogelijke maatregelen om ons stroomvoorzieningssysteem te beschermen", aldus Roman Tkachuk, de veiligheidsdirecteur van het stadsbestuur van Kiev. De stad creŽert ook 1.000 verwarmingscentra, mochten die nodig zijn.

Handel tussen Rusland en China neemt aanzienlijk toe
De inval van Rusland in OekraÔne en de daaropvolgende westerse sancties hebben Moskou gedwongen om naar het oosten te kijken voor handelspartners. Sinds het begin van het conflict is de handel van Rusland met China met 33% toegenomen, tegenover slechts 5,1% groei tussen Washington en Peking. Deze verschuiving van economische allianties is het bewijs van een wereldwijde geopolitieke verandering die plaatsvindt, met China als middelpunt. President Xi Jinping van China verklaarde dat de wereld "fundamentele veranderingen doormaakt die in een eeuw niet meer zijn voorgekomen". Deze veranderingen omvatten niet alleen economische allianties, maar ook militaire. Xi benadrukte dat "het Chinese leger de visie van de gemeenschapspartij moet uitvoeren en zichzelf moet versterken voor het nieuwe tijdperk." Het zal dit doen door middel van geavanceerde wapens en door de coalities die het vormt met andere landen.

Iran zoekt Russische hulp voor nucleair programma
Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen geloven dat Iran hulp zoekt bij Rusland om zijn kernwapenprogramma te versterken - een programma waarvan Teheran beweert dat het niet bestaat. De ruilhandel met Moskou houdt in dat Iran wapens levert voor de oorlog van Rusland met OekraÔne, terwijl het islamitische regime in ruil daarvoor nucleair materiaal en hulp bij de productie van nucleaire brandstof krijgt.

Protesten houden aan in Iran
De protesten tegen het religieuze regime van Iran lijken niet af te nemen. De jongere generatie heeft haar respect voor de islamitische mullahs verloren en is begonnen haar minachting te tonen door langs de vereerde geestelijken te rennen en hun tulbanden van hun hoofd te trekken. We moeten bidden voor het gedesillusioneerde volk van Iran. De enige manier waarop het regime aan de macht kan blijven is door angst en intimidatie. Als dat eenmaal verloren is, is de enige methode om het terug te winnen extreem geweld.

Noord-Korea dreigt met raketten en valt aan via internet
Kim Jong Un was geen fan van de militaire oefeningen van afgelopen vrijdag met de VS en Zuid-Korea, dus vloog zijn luchtmacht in vier uur tijd 180 militaire vluchten uit in de buurt van de noord/zuid-grens. Het kluizenaarsregime lanceerde vervolgens vier ballistische korteafstandsraketten in zee. Dat was nogal een dure driftbui. In een meer tastbare aanval probeerden enkele Noord-Koreaanse hackers in te breken in de systemen van een IsraŽlisch cryptocurrency bedrijf door zich voor te doen als een van de Japanse leveranciers van het bedrijf. Hun doel was om geld over te hevelen voor het nucleaire programma van het land. Hoewel de penetratie werd ontdekt en gestopt, geloven de autoriteiten dat dit slechts een eerste poging was en verwachten ze meer.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 11 november 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: