MENU
Amir: Een wereld in chaos

Amir: Een wereld in chaos

04 dec

Amir Tsarfati: IsraŽl is een heel bijzondere plek in de wereld. Daarom hebben zovelen door de eeuwen heen geprobeerd het land van het Joodse volk af te pakken. Ondanks wat u hoort, is het land van IsraŽl niet gestolen. De IsraŽli's zijn geen bezetters of krakers van andermans land. We zijn hier legaal op basis van internationale resoluties. Maar nog belangrijker, we zijn hier omdat dit het land is dat God duizenden jaren geleden beloofde aan Abraham en zijn nakomelingen. En omdat God gisteren, vandaag en voor altijd dezelfde is, zijn zijn beloften ook vandaag nog waar.

Genesis 13:14-17
En de HEERE zei tegen Abram, nadat Lot zich van hem afgescheiden had: Sla toch uw ogen op en kijk vanaf de plaats waar u bent, naar het noorden, het zuiden, het oosten en het westen. Want al het land dat u ziet, zal Ik voor eeuwig aan u en uw nageslacht geven. En Ik zal uw nageslacht maken als het stof van de aarde; als iemand het stof van de aarde zou kunnen tellen, dan zou ook uw nageslacht geteld kunnen worden. Sta op, ga het land door in zijn lengte en in zijn breedte, want Ik zal het u geven.
Een wereld in chaos
Toen ik een paar dagen geleden het nieuws doornam, viel het me op dat we echt een wereld in chaos zijn. Er waren rellen in BelgiŽ, rellen in Nederland, rellen in Duitsland en rellen in Kazachstan. In China, Iran en BraziliŽ vonden grote protesten plaats waarbij mensen hun woede en afkeer tegen hun regeringen uitten. In Noord-SyriŽ gaat de oorlog door. In Noord-Irak gaat de oorlog door. En in OekraÔne gaat de oorlog door. Het kwaad leeft in deze wereld. Op sommige plaatsen zit het in de regering, op andere onder het volk, en op veel plaatsen in beide. Meer dan ooit moeten wij als kerk onze roeping vervullen om niet alleen te bidden voor de spoedige terugkeer van onze Messias, maar ook om de mensen om ons heen te bereiken met de waarheid van het Woord van God, zodat zij temidden van al deze chaos vrede kunnen gaan vinden.

IsraŽl bereidt zich voor om Irans nucleaire dreiging weg te nemen
IsraŽl zal niet toestaan dat Iran kernwapens ontwikkelt. De dreiging van dat soort vuurkracht in het arsenaal van zo'n radicaal regime is gewoonweg te gevaarlijk. De kosten om Iran te stoppen kunnen echter hoog oplopen. Als IsraŽl resoluut optreedt, zal de internationale verontwaardiging groot zijn. Hoewel veel landen achter gesloten deuren een zucht van verlichting slaken, zal hun publieke reactie er een zijn van verontwaardiging en, heel misschien, bestraffende sancties. Volgens hoge functionarissen van IsraŽls ministerie van Defensie moet de IsraŽlische burgerij misschien wakker worden geschud. "De publieke opinie is gericht op de kosten van levensonderhoud en het zoeken naar deals voor Chanoeka. We moeten de burgers voorbereiden op een oorlogseconomie." Goed nieuws is dat het erop lijkt dat de VS eindelijk tot het inzicht is gekomen dat Iran niet "nucleair" mag worden. Ter voorbereiding op een mogelijke aanval op de nucleaire sites van Iran, zijn de Amerikaanse luchtmacht (USAF) en de IsraŽlische luchtmacht (IAF) begonnen met drie dagen van militaire oefeningen waarbij een aanval op een afgelegen doelwit wordt gesimuleerd.
Islamitisch regime van Iran vecht op vele fronten
Als je jezelf opwerpt als de bullebak van het blok, zoals Iran, kom je nooit zonder gevechten te zitten. Iraaks Koerdistan wordt al wekenlang aangevallen door Iraanse raketten en drones. Teheran beschuldigt de Koerden ervan de anti-regeringsprotesten die door het land trekken te steunen. Zij zeggen ook dat veel van de wapens die de Iraanse opstandelingen bereiken via dat gebied lopen. Op een ander front is het Azerbeidzjaanse leger in opperste staat van paraatheid gebracht voor een mogelijke oorlog met Iran. Twee weken geleden werden door de Azerbeidzjanen vijf personen gearresteerd wegens spionage voor Iran. Vervolgens beweerde het hoofd van de Azerbeidzjaanse inlichtingendienst deze week dat Iran meer subversieve acties op Azerbeidzjaanse bodem voorbereidt. Een ander front is meer een mysterie. Maandag werd Reza Dastani, een lid van de Basij-militie van de IRGC, gedood in Isfahan op weg naar zijn werk. Dit gebeurde enkele dagen nadat kolonel Davoud Jafari, een adviseur van de luchtmacht van de IRGC in SyriŽ, was gedood door een bermbom in de buurt van Damascus. Iran geeft de VS en haar bondgenoten de schuld van deze moorden. Het laatste front van waaruit het radicale islamitische regime wordt aangevallen is het thuisfront. De protesten naar aanleiding van de moord op Mahsa Amini door de Iraanse zedenpolitie lijken niet af te nemen, ondanks de gewelddadige pogingen om ze de kop in te drukken.

Terroristische ontploffing in een Madrassa in Afghanistan
Een bomexplosie heeft gisteren de Al Jihad Madrassa in Aybak, Samangan, Afghanistan verwoest, waarbij ten minste 10 studenten werden gedood en 24 gewond. De religieuze school geeft voornamelijk les aan jonge jongens. Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de ontploffing opgeŽist, maar Islamitische Staat pleegt dit soort terreurdaden al sinds de Taliban de macht overnamen.

Leider van ISIS gedood
Abu al-Hassan al-Hashimi al-Qurayshi, de nummer ťťn van Islamitische Staat, is onlangs in de strijd gedood, bevestigde ISIS gisteren in een geluidsopname. Al-Qurayshi had de leiding overgenomen nadat zijn voorganger in februari door Amerikaanse troepen was gedood. De nieuw benoemde ISIS-leider is Abu al-Hussein al-Qurayshi. Laten we hopen dat zijn ambtstermijn net zo kort is als die van zijn voorganger.
OekraÔense doden bereiken mogelijk 120.000
In een toespraak die Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, twitterde, veroordeelde zij Rusland voor zijn agressie tegen OekraÔne. Om de gruwel van wat er is gebeurd te benadrukken, verklaarde ze dat 20.000 OekraÔense burgers zijn gedood en 100.000 OekraÔense militairen het leven hebben gelaten. Korte tijd later werd de tweet echter verwijderd. Vervolgens werd de tweet vervangen door een tweet met dezelfde toespraak, maar met de cijfers van de slachtoffers weggelaten, waardoor een merkbare sprong in de video ontstond. Er is geen verklaring gegeven voor het verwijderen van de cijfers.

Saoedi-ArabiŽ sluit wapendeal met China
Tijdens de recente luchtshow van Zuhai in China heeft Saudi-ArabiŽ voor 4 miljard dollar aan drones, raketten en lasergestuurde wapensystemen van Peking gekocht. Dit is weer een voorbeeld van het feit dat China de leidersrol op zich neemt die de VS vroeger vervulde.

Groeiende COVID-protesten in China
China's draconische COVID-beperkingen hebben bij velen in het land eindelijk de weegschaal doen doorslaan en geleid tot protesten en botsingen met de politie. In talrijke steden werden versperringen neergehaald en werden projectielen naar de autoriteiten gegooid. Helaas is het waarschijnlijk dat in een land dat niet bekend staat om zijn bezorgdheid over de mensenrechten, een hardhandig optreden op komst is.

De Islam maakt bekeerlingen op WK terwijl Marokkanen rellen over Belgische overwinning
Terwijl de islam, de "godsdienst van de vrede", tijdens het WK vrij spel krijgt om te bekeren, was vrede niet aan de orde bij veel Marokkanen in BelgiŽ en Nederland. De 2-0 overwinning van het Marokkaanse elftal op BelgiŽ tijdens het WK leidde tot rellen in Brussel, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ondertussen is op het toernooi in Qatar elke vorm van protest zeer effectief de kop ingedrukt. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Iran en de VS op dinsdag werden de families van de Iraanse spelers bedreigd met gevangenisstraf en marteling als de spelers zich niet zouden gedragen voorafgaand aan de wedstrijd.

Vanmorgen las ik deze woorden en ik moest ze met jullie delen:

Titus 3:4-7
Maar toen de goedertierenheid van God, onze Zaligmaker, en Zijn liefde tot de mensen verschenen is, maakte Hij ons zalig, niet op grond van de werken van rechtvaardigheid die wij gedaan hadden, maar vanwege Zijn barmhartigheid, door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwing door de Heilige Geest. Die heeft Hij in rijke mate over ons uitgegoten door Jezus Christus, onze Zaligmaker, opdat wij, gerechtvaardigd door Zijn genade, erfgenamen zouden worden, overeenkomstig de hoop van het eeuwige leven.

Dit is onze hoop. Op grond van Gods barmhartigheid alleen heeft Hij ons gered. We werden gewassen, wat leidde tot wedergeboorte. We werden vernieuwd door de Heilige Geest. We werden gerechtvaardigd door Gods genade. En we zijn erfgenamen gemaakt, een gezegende positie die we tot in de eeuwigheid zullen behouden. Het is vanwege deze waarheden dat we bij Behold Israel doen wat we doen. Ik ben zo dankbaar voor degenen onder u die ons voortdurend opheffen in gebed, en ook voor degenen die trouw aan deze bediening geven. Het is dankzij u dat wij allen, als mede-erfgenamen, alles kunnen bereiken waarvoor God ons geschapen heeft en waartoe Hij ons geroepen heeft.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 4 december 2022
Auteur: Behold Israel - Amir Tsarfati
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: