MENU
Ballonnen met teksten voor Korea

Ballonnen met teksten voor Korea

09 mei

Door het oplaten van duizenden heliumballonnen, met tweehonderd Bijbelteksten erop, wil de stichting Hulp Vervolgde Christenen mensen in Noord-Korea te bereiken met het evangelie.

Stichting Hulp Vervolgde Christenen zet zich in voor noodlijdende gelovigen, wereldwijd. Op plaatsen waar Christus-belijden onderdrukking, armoede en afwijzing tot gevolg heeft.

Stichting Hulp Vervolgde Christenen helpt christenen op een heel directe manier. Ze steunt kleinere albestaande missie- en hulpprojecten en zet zelf hulpprojecten op.
De steun komt zonder omwegen terecht bij de mensen die het nodig hebben. Wereldwijd maar toch van heeldicht bij.

'We hebben al een paar keer 's nachts in Zuid-Korea ballonnen opgelaten', zegt voorlichter Wim Kruithof van Hulp Vervolgde Christenen. 'Dit is een manier om de gesloten grenzen te passeren.' Het werkt volgens hem. 'We hebben sporadisch al reacties gehad.' Behalve dat Noord-Koreanen zo in aanraking komen met de Bijbel, is het ook een manier om duidelijk te maken dat er contact is met de buitenwereld, zegt Kruithof. 'Zo'n ballon moet ergens vandaan komen en dat kan mensen aan het denken zetten over de wereld buiten Noord-Korea.'

Stichting Hulp Vervolgde Christenen zet zich in voor christenen in onder meer ArgentiniŽ, China, India en Mali. De organisatie is enkele maanden geleden opgericht. Directeur Jan Bor en Wim Kruithof werkten eerder bij Stichting De Ondergrondse Kerk.

Bron: Nederlands Dagblad

Datum: 9 mei 2007
Website: http://www.stichtinghvc.nl/

Dit artikel delen:

Meer nieuws: