Unieke samenwerking rondom Geloven op de werkplek

Er is onder christenen een toenemende tendens om niet alleen op zondag over geloof te praten, maar om ook op maandag en de daaropvolgende dagen met collega’s hierover van gedachten te wisselen. Werken en christen zijn gaan hand in hand en de interesse voor ‘geloven op het werk’ neemt dan ook toe. Om christenen hierbij te ondersteunen, hebben Alpha op de Werkplek, Geloven op Maandag, CBMC Nederland en de bedrijfsgebedsgroepen de handen ineen geslagen. Zij organiseren dit najaar voor het eerst gezamenlijk drie bijeenkomsten waarin allerlei aspecten van ‘geloven op het werk’ aan bod komen.

Door deze unieke samenwerking krijgen de deelnemers diverse middelen aangereikt om invulling te geven aan ‘geloven op de werkplek’. Eddy de Pender van Geloven op Maandag heeft hiervoor een traject ontwikkeld, dat wordt toegelicht op de bijeenkomsten. Daarnaast wordt er een inleiding gehouden over de rol die gebed tegenwoordig in een organisatie kan en mag innemen. Tenslotte wordt er een presentatie gehouden over op welke manieren christelijke werknemers hun collega’s in aanraking kunnen brengen met het christelijk geloof. Daarbij wordt ingezoomd op het beproefde concept van de Alpha op de Werkplek-cursus. Inmiddels zijn er twaalf van dit soort cursussen in Nederland van start gegaan, wereldwijd worden er in 2009 naar verwachting meer dan 1.000 Alpha op de Werkplek-cursussen gegeven.

Thiemo de Lange, landelijk coördinator Alpha op de Werkplek, geeft aan: “Door disciplines vanuit verschillende organisaties te combineren, ontstaat er een complete lijn van mogelijkheden. Of je nu nog maar net gelooft of al heel lang, schuchter bent of juist vrijmoedig, voor iedereen is er een mogelijkheid om met je christen zijn op je werk om te gaan. Dat kan biddend zijn, maar ook getuigend. Tijdens de bijeenkomsten willen we geïnteresseerden verschillende mogelijkheden aanreiken en benadrukken dat geloof en werk heel goed samengaan.”

De bijeenkomsten worden gehouden op: 25 september in Den Haag, 28 oktober in Zwolle en 10 november in Utrecht. De avonden beginnen om 18.00 uur met een maaltijd

en eindigen rond 21.30 uur. Meer informatie: www.alphaopdewerkplek.nl, www.bedrijfsgebed.nl en www.gelovenopmaandag.nl.

Opgaven via info@bedrijfsgebed.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

• Marleen van der Hoeven, stafmedewerker Communicatie van Stichting Alpha-cursus Nederland. Tel. (033) 463 42 86. Zij is bereikbaar op maandag en donderdag.

• Thiemo de Lange, coördinator Alpha op de Werkplek. Tel. (06) 222 11 000 of mail: thdelange@alphaopdewerkplek.nl

Contactgegevens Stichting Alpha-cursus Nederland:

Johan van Oldenbarneveltlaan 10

3818 HB Amersfoort

Tel. (033) 463 42 86

Fax. (033) 465 92 04

marleen@alpha-cursus.nl

www.alpha-cursus.nl

21-09-2008
Muziek
https://www.bedrijfsgebed.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies