Jongeren organiseren prayernights

Een Prayer Night is een avond waarop gezongen en gebeden wordt in heel veel verschillende plaatsen in Nederland. Dit event staat gepland op 17 januari 2009 en is een initiatief van de Evangelische Alliantie (EA). In elke plaats is de Prayer Night weer anders. De avonden (en soms zelfs nachten!) worden namelijk door een team jongeren uit de plaats zelf georganiseerd. Het thema is wel overal hetzelfde: “One for all, all for One”.

Als je wilt weten hoe de avonden er vorig jaar uitzagen, kun je een paar korte verslagjes lezen op de website www.prayernight.nl. Op deze website staan alle locaties die zich hebben aangemeld. Hier kun je kijken of er al een Prayer Night bij jou in de buurt is.

De organisatie van de prayernight schrijft op haar website: ‘We hebben jou nodig! Als er in jouw plaats nog geen Prayer Night is willen we je uitdagen hier mee aan de slag te gaan! Regel het samen met een aantal jongeren uit je plaats! Wij helpen je daarbij. Bij organiseren lees je hoe je je kunt aanmelden en wat je daarna moet doen.

In het handboek lees je stap voor stap hoe je een Prayer Night organiseerd. Je kunt dit alvast downloaden om te kijken wat er allemaal bij komt kijken.’

Het doel van de Prayer Night

(1) We willen graag dat jongeren met verschillende kerkelijke achtergronden elkaar en God ontmoeten. (2) Om samen je leven, familie, omgeving, buurt, school, werk, ons land, Israël en de wereld aan het begin van het jaar aan God op te dragen en Hem te prijzen. (3) Hiermee willen we de plaatselijke gebedsactiviteiten onder jongeren stimuleren.

Ondersteuning

De EA coördineerdt dit project en ondersteund de organisatoren. Dat betekend dat we contact met je houden, je altijd met vragen kunt komen en wij een PR-pakket, een handboek, een presentatie met gebedspunten en nog veel meer voor je klaar hebben staan! De EA wordt hierin ondersteund door 8 andere organisaties die ook gebedspunten aanleveren vanuit hun werkveld.

Nationale Gebedsdag.

De Prayer Night was onderdeel van de Nationale Gebedsdag. Drie jaar geleden is het losgekoppeld, het heette toen nog “Jongeren Gebedsdag”. De Nationale Gebedsdag valt op dezelfde datum maar is overdag. Deze dag wordt in alle grote steden in Nederland georganiseerd en waar mogelijk kan de plaatselijke organisatie van de Prayer Night hiermee samen werken. Bijvoorbeeld om de zaalhuur en promotie samen te regelen.

30-12-2008
Jongeren
https://www.prayernight.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies