MENU
Jongeren in Utrecht in actie voor medemens

Jongeren in Utrecht in actie voor medemens

07 jan

Op zaterdag 16 mei 2009 vindt de jaarlijkse TijdVoorActie-dag plaats in Utrecht. In samenwerking met Stichting Present Utrecht wordt er een sociale actiedag georganiseerd in verschillende wijken in Utrecht.

Jongeren uit verschillende plaatsen in Nederland komen naar Utrecht toe om zich belangeloos in te zetten voor hun medemens. We hopen dat jij ook komt! Iedereen is van harte welkom. Uiteraard zijn alle TijdVoorActie-teams uitgenodigd om hun kennis en ervaring in te zetten en uit te breiden tijdens deze dag. De jongeren in TijdVoorActie-teams komen niet zomaar een dag in actie. In hun eigen omgeving zijn zij het hele jaar door actief om zich voor anderen in te zetten en daarbij jongeren te betrekken.

Op dit moment wordt er een inventarisatie gemaakt van de beschikbare projecten. Je kunt hierbij denken aan:
- het opknappen van een tuin
- het schoonmaken van een wijk
- activiteiten met kinderen en/of ouderen
- behangen
- verhuizen
- sausen of verven

Wat betekenen praktische projecten voor mensen?
Een frisse, schone en opgeruimde leefruimte geeft hoop en en ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Het is een impuls voor iemand die hulp krijgt en voor de betrokken hulpverleners.

Maar ook voor een wijk waarin de mensen nauwelijks meer contact met elkaar hebben, kan het een flinke impuls geven als een groep jongeren de straten komt schoonmaken en opruimen. Mensen raken weer in gesprek met elkaar en dat doet de sfeer in een wijk goed. Een dagje uit met dementerende ouderen opent ogen en harten van jongeren en volwassenen. Ze zien wat het kan betekenen om iets voor een ander te doen.

In een maatschappij waarin betrokkenheid en omzien naar de ander steeds meer lijkt te verdwijnen, is dit best wel bijzonder.

Bij de uitvoer van projecten stelt Present als voorwaarde dat hulp geboden wordt aan mensen, die zelf niet voldoende netwerk, gezondheid of (geldelijke) middelen hebben. De projecten komen tot stand in samenwerking met maatschappelijke hulporganisaties, die de klussen in samenspraak met Present selecteren.

Datum: 7 januari 2009
Website: http://www.tijdvooractie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: