ETA symposium over het Koninkrijk van God

De Evangelische Theologische Academie (ETA) organiseert op D.V. 4 april in Drachten een symposium met als thema: Het Koninkrijk van God: het al wel en het nog niet. Sprekers zijn ds. O Bottenbley, ds. A.J. Krol en prof. dr. W.J. Ouweneel en de dagvoorzitter is ds. Jeannette Westerkamp.

De ETA wil door de organisatie van deze studiedag een bijdrage leveren aan de actuele bezinning op het Koninkrijk van God. De vraag die centraal zal staan, is hoe we in ons denken en handelen om moeten gaan met het spanningsveld rondom ‘gebeurtenissen die bij het Koninkrijk van God horen’ en ‘gebeurtenissen die bij de gebrokenheid van de schepping horen’.

De dag wordt geopend met een plenair gedeelte waarin de drie sprekers de gelegenheid krijgen antwoord te geven op de vraag hoe zij de verhouding zien tussen het ‘al wel’ en het ‘nog niet’ van het Koninkrijk van God.

Daarna zijn er verdiepende workshops waarin elk van de sprekers in gaat op de specifieke aandachtspunten betreffende hun eigen vakgebied: gemeentewerk (ds. O Bottenbley), zending (ds. A.J. Krol ) en theologie (prof. dr. W.J. Ouweneel). Onder andere vragen over het bestaan van wonderen, een eventuele volmacht tot genezing voor de gemeente van Christus, en de verhouding tussen gebedsgenezing en wetenschap, zullen dan nader besproken worden.

Tot slot is er een paneldiscussie waarin bezoekers en sprekers met elkaar van gedachten kunnen wisselen over de besproken onderwerpen in de workshops. Deze discussie wordt geleid door de dagvoorzitter ds. Jeannette Westerkamp.

Het symposium zal plaatsvinden op zaterdag 4 april in de bovenzaal van de Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten, De Bolder 75, Drachten. De dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Vervoer tussen NS-station Heerenveen en Bethel in Drachten is mogelijk.

Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmelding: www.eta.nl/symposium | symposium@eta.nl

02-02-2009
Onderwijs
https://www.eta.nl/symposium

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies