Nieuwe naam voor EB Media Uitgeverij: Inspirit Media

AMERSFOORT – De christelijke tijdschriftenuitgeverij EB Media heet voortaan Inspirit Media. Deze naamswijziging volgt kort op de splitsing van het bedrijf in twee zelfstandige organisaties en onderstreept de nieuwe koers die de uitgeverij wil gaan varen.

Eind vorig jaar maakte EB Media bekend dat de organisatie gesplitst wordt in twee bedrijven. Aanleiding daarvoor was onder meer de groei van de organisatie sinds 2003; het aantal tijdschriften in de portefeuille groeide tot 7. Tegelijk was sprake van professionalisering van de uitgeef-ondersteunende diensten voor wat betreft abonneebeheer, financiële administratie, advertentie-acquisitie en ICT. Er bleek ook breder, bij christelijke en niet-christelijke organisaties, behoefte te zijn aan het afnemen van dergelijke diensten. In die jaren merkte EB Media ook dat het combineren van zakelijke met ideële activiteiten in één organisatie geen gemakkelijke boodschap bleek om over te brengen.

Het laatstgenoemde was één van de redenen om een duidelijke scheiding tussen beide soorten activiteiten aan te brengen en EB Media per 1 januari te splitsen in twee juridisch zelfstandige organisaties. Een organisatie, met de naam LEEV met een V, is gevestigd in Zwolle en biedt uitgeef-ondersteunende diensten aan. Het christelijke media-exploitatiebureau Media Result verhuist mee naar Zwolle. De genoemde activiteiten worden door het management van LEEV met een V van EB Media overgenomen.

De christelijke tijdschriftenuitgeverij werkt onder leiding van Leendert de Jong vanuit een nieuwe vestiging in Amersfoort. Om de opsplitsing van (voorheen) EB Media te onderstrepen, is gekozen voor een nieuwe naam voor de uitgeverij: Inspirit Media: “ Inspirit is een Engels werkwoord en een synoniem voor ‘to inspire’ en ‘to stimulate’. De naam verwijst naar de missie van de uitgeverij om christenen te bemoedigen, toe te rusten, uit te dagen. Het is ons verlangen om mensen te inspireren om steeds meer volgeling van Christus te zijn. Dit laatste, volgeling zijn, kunnen wij mensen niet zelf, niet op eigen kracht, daar is Gods Geest voor nodig. En ook dat zit in die nieuwe naam.”.

Inspirit Media is de uitgever van tijdschriften voor de christelijke doelgroep in Nederland. Bekende uitgaven zijn de Elisabethbode, CV Koers, Uitdaging, Aan de Hand, Leadership, Quinta en X[ist] in Christ. Voor een volledig profiel verwijzen we u naar de website:www.inspiritmedia.nl.

06-02-2009
Samenleving
https://www.inspiritmedia.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies