MENU
Vrij Zijn Weekend

Vrij Zijn Weekend

13 feb

Wilkin van de Kamp, Willem J. Ouweneel en Martin Koornstra nodigen mensen uit om samen met vrienden naar het eerste gratis Vrij Zijn Weekend te komen.

Het wordt een weekend vol muziek, dans, aanbidding, ontmoeting, humor, uitdagend Bijbelonderwijs en verrassingen. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni wordt dit Vrij Zijn Weekend gehouden op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem, vlakbij Doetinchem.

Er is nauwelijks een saaier leven denkbaar dan dat van een gestreng en religieus mens, terwijl er niets avontuurlijker is dan het leven van een christen. De meeste mensen hebben alleen nooit ontdekt wat het verschil is. Ze doen oprechte pogingen een leven te leiden dat ze eigenlijk al kwijt zijn, omdat ze God inruilden voor een religieus systeem: Christus voor het christendom en de kracht van de Heilige Geest voor goedbedoelde eigen inspanningen. Het echte leven ontbreekt, het enige dat overblijft zijn godsdienstige rituelen, die koppig verdedigd worden omdat er anders helemaal niets meer overblijft.

Christus offerde zichzelf voor mensen op, om zichzelf weer aan de mens terug te kunnen geven. Hij kwam om mensen leven te geven: Gods leven! Veel christenen hebben dat nieuwe leven wel ontvangen, maar leven het niet zoals God het bedoeld heeft. Ze hebben Christus aangenomen, Hem bedankt voor wat Hij deed, maar leven niet in de kracht van wie Hij is. Ze leven in een geestelijke niemandsland, tussen de Jezus die ‘was’ en de Jezus die ‘zal zijn’. Ze doen ijverig hun best een leven voor Christus te leiden, terwijl Christus zelf alleen dit leven in en door hen heen leven kan! Hier wordt dit weekend over gesproken.

Spreker Martin Koornstra heeft na 5 jaar werkzaam te zijn geweest als Hoofd Jeugdwerk in de Vrije Baptistengemeente in Drachten samen met zijn vrouw Karin de stichting ‘Royal Mission’ opgericht. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker in jeugdkerken, jeugdevents en conferenties.

Wilkin van de Kamp is samen met zijn vrouw Aukje voorganger van de Duits-Nederlandse Euregio Christengemeente. Hij is schrijver van verschillende boeken, oprichter van ‘Geboren om vrij te zijn’ en houdt in binnen- en buitenland conferenties over hoe mensen hun vrijheid in Christus kunnen ontvangen.

Prof. dr. Willem J. Ouweneel (1944) is gepromoveerd in de biologie, de filosofie en de theologie en is als hoogleraar verbonden aan de Evangelische Theologische Faculteit (Leuven, België) en is oud-docent van de Evangelische Hogeschool en de Evangelisch Theologische Academie. Ook houdt hij preken en Bijbellezingen door het hele land en heeft hij vele boeken op zijn naam staan.

De organisatie van de conferentie roept mensen om twee dagen apart te zetten en zich te laten onderdompelen in het klimaat van Gods bevrijdende liefde. ,,Ontdek het grote, adembenemende geheim dat Gods genade overvloedig beschikbaar is, zodat je Gods liefde kunt ontvangen, beantwoorden en doorgeven!,´´ aldus Wilkin.

Muzikale medewerking zal worden verleend door de Come Together Band. De algehele leiding van het eerste Vrij Zijn Weekend is in handen van Wilkin van de Kamp en het team van de stichting ‘Geboren om vrij te zijn’.

De conferentie inclusief koffie, thee en lunch is geheel gratis. Voor meer informatie en opgave kunnen geďnteresseerden terecht op www.betteld.nl. Ook is het mogelijk een deel van de conferentie bij te wonen.

Datum: 13 februari 2010
Website: http://www.betteld.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: