Betekenis Pasen bevolking onbekend

De betekenis van Pasen is voor een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking onbekend. Dat blijkt uit een onderzoek op de site watgelooftu.nl onder ruim 14.000 geënquêteerden.

Ruim 53 procent van de bevolking denkt bij Pasen niet aan een christelijke feestdag. Vergeleken met hetzelfde onderzoek vorig jaar is dat een toename van bijna 9 %. Dat Jezus is opgestaan uit de dood is bij twee derde van de bevolking onbekend.

Men ziet het vooral als een extra vrije dag waarbij familiebezoek hoog scoort en als het begin van de lente (samen 20 %) of men denkt aan tradities als de paashaas, paaseieren en een paasvuur. Vergeleken met vorig jaar is het opmerkelijk dat nu 15 % aan niets in het bijzonder denkt bij Pasen. Vorig jaar was dat nog 7,1 %.

Ondanks dat een meerderheid van de respondenten niet meer denkt aan de opstanding van Jezus rond Pasen wil toch 47 % dat de commercie rond Pasen minder wordt en dat het meer om de inhoud moet gaan.

Slechts 9 % beschouwt zichzelf zeer praktiserend in het geloof. 51 % beschouwt zichzelf helemaal niet praktiserend of actief in zijn of haar geloofsbeleving. Dat is een toename van maar liefst 8% vergeleken met vorig jaar.

31-03-2010
Onderwijs
https://www.watgelooftu.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies