MENU
ETA viert 25-jarig jubileum

ETA viert 25-jarig jubileum

17 apr

Op zaterdag 17 april viert de Evangelische Theologische Academie haar 25-jarig bestaan in Putten met een symposium over Christelijke spiritualiteit, een dankdienst en een reünie. Ook is er een speciaal jubileumboekje gepubliceerd met getuigenissen.

Directeur Cees van Nes geeft aan dat de ETA bewust dit jubileumjaar voor het thema ‘Christelijke spiritualiteit’ heeft gekozen: “Hoewel spiritualiteit tegenwoordig een modewoord is met allerlei betekenissen, betekent Christelijke spiritualiteit voor mij bovenal geestelijk leven: leven met God. En dat is precies waar het in het werk bij de ETA al 25 jaar om draait: mensen onderwijzen uit Gods Woord, zodat zij God beter mogen leren kennen.

Met deze missie werd 25 jaar geleden de ETA in het leven geroepen, omdat er op dat moment geen enkele school bestond die een Bijbelgetrouwe deeltijd opleiding theologie aanbood. Al 25 jaar vervult de ETA nu deze taak en heeft daarmee honderden studenten opgebouwd in kennis en geloof. De vruchten hiervan zijn volgens de ETA onder andere zichtbaar in kerken en christelijke organisaties.
Door de jaren heen mocht de ETA uitgroeien tot een volwassen onderwijsinstelling. Wat begon als één cursus op één locatie is uitgegroeid tot een school met 6 verschillende opleidingen op HBO-niveau welke worden gegeven op diverse leslocaties in heel Nederland. Dit jaar studeren er meer dan 200 studenten aan de ETA.

Om bewust stil te staan bij Gods zegeningen in de afgelopen 25-jaar heeft de ETA een jubileumboekje uitgebracht waarin een historisch overzicht wordt geschetst van de school, aangevuld met getuigenissen van betrokkenen. Dit boekje is ook digitaal beschikbaar gemaakt via de website, of kan gratis aangevraagd worden bij de ETA.

Datum: 17 april 2010
Website: http://www.eta.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: