Gratis dvd over Messiasbelijdende gemeenten in Israel

Comité Gemeentehulp Israël bestaat 25 jaar. Speciaal voor die gelegenheid is er een DVD gemaakt over het ontstaan van de Messiasbelijdende gemeenten in Israël en de betekenis daarvan. Peter Tsukahira, voorganger van de Carmel gemeente in Haifa, vertelt op een heldere manier hoe profetieën in vervulling gaan en hoe wij daar in deze tijd getuige van mogen zijn.

In de film maken we ook kennis met een aantal voorgangers van de inmiddels meer dan honderd Messiasbelijdende gemeenten in Israël.

CGI ontstond 25 jaar geleden vanuit een gebedsgroep, opgericht door Hans Murris, die bad voor de noden van de toen nog merendeels ‘ondergrondse’ Messiaanse gemeenten. Het is nog steeds niet makkelijk om als Jood te geloven in Jezus (Yeshua). In sommige plaatsen is er vervolging door ultra orthodoxe Joden. Maar de groep groeit als nooit tevoren en nog steeds ontstaan er in heel het land nieuwe huisgroepen en breiden Messiaanse gemeenten zich uit.

Comité Gemeentehulp Israël wil een brug zijn tussen de kerk in Nederland en de Messiasbelijdende gemeenten en bedieningen in Israël en probeert daar op verschillende manieren vorm aan te geven.

• De Nieuwsbrief, die 7 keer per jaar uitkomt besteed aandacht aan steeds een andere gemeente of project in Israël. Op die manier leren de christenen in Nederland de Messiaanse gemeenten in Israël kennen.

• Elke maand worden gebedspunten van de gemeenten in Israël per email en PowerPoint verstuurd. Vele individuele bidders en gebedsgroepen maken daar gebruik van.

• Ook worden belangrijke boeken vertaald in het Nederlands.

• Als iemand Israël wil bezoeken bestaat er de mogelijkheid een adressenlijst van de gemeenten te ontvangen. Op die manier wordt een reis naar Israël compleet. Niet alleen een bezoek aan de bekende Bijbelse plaatsen, maar ook kennis maken met de ‘Levende Stenen’ in het Israël van nu.

• Voorgangers en Bijbelleraars uit Israël worden door CGI uitgenodigd om te spreken in Nederlandse kerken en gemeenten.

De sociale voorzieningen zijn in Israël minder dan in het westen, de armoede is groot. Daarom is het bijna vanzelfsprekend dat elke gemeente naast pastorale hulp ook humanitaire hulp geeft. Die bestaat uit het uitdelen van kleding, voedselpakketten en sommige gemeenten hebben ook een eigen gaarkeuken.

• Daarom is er ook de mogelijkheid via het CGI de gemeenten en projecten in Israel te ondersteunen met giften.

Via de website www.cgi-holland.nl kunt u gratis de inspirerende DVD over de Messiasbelijdende gemeenten in Israel ontvangen.

14-05-2010
Kerk
https://www.cgi-holland.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies