MENU
Elisabethbode wordt Elisabet

Elisabethbode wordt Elisabet

27 dec

Met ingang van begin januari 2011 verandert de naam van het bekende christelijke magazine Elisabethbode in Elisabet. Gekozen is voor de Bijbelse spelling van de naam Elisabet die ‘Gewijd aan God’ en ‘God is mijn getuigenis’ betekent. De ondertitel van Elisabet wordt ‘Blad met een Boodschap’. De naamsverandering is onderdeel van het traject van verdere kwaliteitsverbetering dat in de tweede helft van 2010 is ingezet.

Elisabet heeft een lange geschiedenis achter zich. Het blad verscheen in 1929 voor het eerst als voortzetting van het evangelisatiewerk van mevrouw Elisabeth Mijnhardt-Keller. Het nodigde mensen uit om ‘te komen drinken van het water dat leven geeft’. Dat is nog steeds de missie van Elisabet: een hand uitsteken naar iedereen die een ‘goed woord’ nodig heeft, vanuit Gods hart voor wie het maar wil horen. Het bemoedigende karakter van Elisabet maakt het magazine bovendien een uitstekend pastoraal hulpmiddel voor kerken en zorginstellingen, ook om het contact in stand te houden met mensen die om wat voor reden dan ook niet meer in de kerk (kunnen) komen. Hierbij past de verspreiding via betrokken vrijwilligers onder zg. collectieve abonnees, een distributiewijze die uniek is in Nederland.

Elisabet is een uitgave van Inspirit Media, uitgever van tijdschriften voor de christelijke doelgroep in Nederland. Bekende andere uitgaven zijn CV Koers, Uitdaging, Aan de Hand, Leadership en X[ist] in Christ.

Datum: 27 december 2010
Website: http://www.inspiritmedia.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: