MENU
Opnieuw groot gospelevenement in Ahoy afgelast

Opnieuw groot gospelevenement in Ahoy afgelast

31 maa

Het event iPraise gaat niet door. Enkele weken geleden werd Gospel March al afgelast, dit evenement van Ben de Wild was ook in Ahoy gepland. Krap drie weken voor de concertdatum van 24 aprilmoet de organisatie van iPraise de pijnlijke conclusie trekken dat de kaartverkoop achter blijft op alle prognoses.Met zekerheid kunnen ze stellen dathet uiteindelijkeminimaal aantal reserveringen om deze dag te doorgang te laten vinden niet haalbaar meer is. Het evenement is daarom afgelast.

In diverse media is fors aandacht gegeven aan de evenementen. Met advertenties in landelijke bladen en banners op websites werden beide evenementen groots aangekondigd. Toch blijkt het bijzonder moeilijk om het publiek te motiveren om een kaartje voor dergelijk concert te kopen. Misschien dat de geplande datum niet optimaal is, of mogelijk is er teveel aanbod van grote activiteiten.

De vanzelfsprekendheid dat we massaal gospelevents bezoeken is ook voorbij. Nederlanders zijn selectiever geworden, en kiezen heel bewust. Voor organisatoren is het een enorme uitdaging om een succcesvol event op te zetten.

Misschien heeft het concept van het event in Dalfsen nog wel de meeste kans van slagen. Daar vindt op zaterdag 23 april 2011 in het Ontmoetingscentrum de Trefkoele in Dalfsen voor de 1e keer het Vecht Gospel Festival plaats. De organisatie van dit evenement is in handen van het evenementenbureau Mastermind4you uit Oudleusen. Dit bureau heeft 22 koren en bands uitgenodigd via de website www.gospelgroepen.nl om op te treden, waarbij er een Award gewonnen kan worden.

Alle 22 deelnemersplaatsen waren binnen 2 weken vol geboekt. Totaal 350 deelnemers zullen hun muzikale kwaliteiten op dit festival laten horen. Er zijn zelfs nu al aanmeldingen binnen voor de 2e editie in 2012. De Vecht Gospel Award zal worden uitgereikt door de nieuwe burgemeester van Dalfsen dhr. Han Noten.

Om 20:00 uur wordt het Festival afgesloten met een groots concert. Zo zullen er optredens zijn van Gerald Troost en band altijd garant voor een spetterend optreden, Newday een zeer talentvolle band uit Zwolle, Dance4Him uitzonderlijke Franse dansers en als hoogtepunt de uit Belfast afkomstige Ierse topformatie Rend Collectief Experiment. De optredens worden ondersteund door de enthousiaste presentator/ spreker Janco Zijlstra.

Naast deze 22 optredens zullen de gehele dag diverse bedrijven/stichtingen zich presenteren in de vorm van een markt, is er een kinderplein met theater Operation Rescue en zijn diverse bedrijven aanwezig bij de Vecht Gospel Festival Businessclub.

Datum: 31 maart 2011
Website: http://www.ipraise.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

17 maart 2011 Groots gospelevent in Ahoy Rotterdam

Meer nieuws: