MENU
Hans Maat wordt opvolger Hans Eschbach

Hans Maat wordt opvolger Hans Eschbach

22 jun

Na een periode van intensief zoeken heeft het bestuur van het Evangelisch Werkverband, een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse Kerk, een opvolger gevonden voor ds. Hans Eschbach.

Per 1 september wordt Hans Maat, op dit moment manager van het cluster Gemeenteondersteuning van de HGJB, benoemd als directeur.

Hans Maat geeft leiding aan de adviseurs en de (missionaire) jeugdwerkers die in dienst zijn van de HGJB, respectievelijk de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk en werkte 14 jaar voor de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond.

Daarnaast stelde hij voor de HGJB de populaire liedbundel ‘Op Toonhoogte’ samen, stichtte en leidde de band Sela en schreef een groot deel van haar liedrepertoire.

Ook is hij betrokken als bestuurder bij de Interkerkelijke Stichting voor het Liedboek, die het liedboek 2012 voorbereidt, was deel van de Opwekkingsselectiecommissie van st. Opwekking en is betrokken bij de werkgroep die door het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond is ingezet met het oog op een mogelijke revisie van de psalmberijming 1773.

Eerder werkte hij als leraar in het basisonderwijs, als docent aan het HBO en aan de reformatorische bijbelschool ‘de Wittenberg’ voor de Jongerenwerkersopleiding.

Per 1 september treedt ds. Hans Eschbach, die één van de oprichters is van het EW, terug als directeur. Hij zal zich als projectdirecteur vooral richten op een grootschalig missionair initiatief dat, in een samenwerking met tien partners, gestalte zal krijgen in DV september 2012.

Hans Maat zal de algemene leiding van het EW op zich nemen en de organisatie verder ontwikkelen. Zijn focus zal liggen op het verbreden van de achterban, de samenwerking met de Protestantse Kerk, het aanboren van de doelgroep 20-35 jaar en het breed verankeren van het EW als vernieuwingsbeweging en gemeenteopbouw-organisatie binnen de Protestantse Kerk.

Datum: 22 juni 2011
Website: http://www.ewv.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: