Muziekbedrijf GMI krijgt hulp en maakt doorstart als GMI-Media

In het blad Note, het magazine van de BCB de brancheorganisatie voor christelijke boeken en muziek, is Els de Jong in gesprek met Cindy van den Bor (foto), directeur van het muziekbedrijf GMI. Half mei is GMI failliet verklaard, maar ondertussen is er dankzij enkele zakenmensen een nieuwe start gemaakt met een vergelijkbaar bedrijf onder de naam GMI-media.

© tekst en foto: christelijknieuws.nl

Cindy van den Bor is de dochter van Hans Groeneveld de oprichter van de christelijke platenmaatschappij GMI.

GMI heeft een doorstart kunnen maken dankzij de inzet van christelijke organisaties en zakenmensen die langszij geholpen hebben om deze doorstart voor GMI Media International mogelijk te maken. Een van de belangrijke spelers is stichting Opwekking. Jaarlijks wordt er een nieuwe cd met opwekkingliederen uitgegeven door GMI, dit wordt gecombineerd met de Opwekkingsconferentie die rond pinksteren gehouden wordt op het terrein van Walibi in Biddinghuizen. Dit jaar trokken zo’n 55.000 mensen uit het hele land naar het terrein van Walibi. GMI Media was alsnog aanwezig op de conferentie in de muziektent met een ruim assortiment cd’s. De naam GMI werd niet genoemd, de verkoopactiviteiten werden onder de vlag van Opwekking gedaan.

Er zijn zorgen en onduidelijkheden bij boekhandelaren en muziekwinkels over de afwikkeling van het faillissement van GMI. Volgens Cindy doet de nieuwe organisatie er alles aan om de relaties met de handelaren goed te houden, ‘We staan graag iedereen te woord die vragen heeft.’ zegt ze in het interview. Hoe de afwikkeling verloopt van de mogelijke schuldeisers is onduidelijk, zelf zegt ze hierover ‘de schade is gelukkig beperkt gebleven, we hebben afspraken kunnen maken en dat is met de meeste schuldeisers gelukt.’ Uiteraard is er ook pijn en verdriet, diverse medewerkers van GMI zijn ontslagen en nu op zoek naar ander werk. Dit heeft een grote impact op relaties en gezinnen.

De grootste christelijke platenmaatschappij Gospel Music International (GMI) in Duiven sloot begin mei haar deuren. GMI Music is een platen- en distributiemaatschappij dat zich specialiseerde in gospelmuziek. GMI was marktleider in Nederland. Op dat moment kon GMI haar financiele verplichtingen niet meer voldoen.

In een brief aan relaties meldde de directie dat de sluiting het gevolg is van ontwikkelingen in de muziekindustrie wereldwijd en de teruglopende verkopen van de cd en de groei van digitale downloads. ‘We zien een verschuiving in onze muziekmarkt. Daarvoor willen wij niet onze ogen sluiten en zien we dat GMI het ‘oude’ bedrijfsmodel moet verlaten’.

01-07-2011
Muziek
https://www.gmimedia.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies