Uitgeverij Jongbloed neemt tijdschriften van Inspirit Media over

De bladen Elisabet en cv·koers van de Stichting Inspirit Media blijven bestaan, evenals andere uitgaven uit het portfolio van Inspirit Media. Ook een aanzienlijk deel van het personeel gaat mee. Dat is duidelijk geworden, nu uitgeversgroep Jongbloed het bedrijf Inspirit Media uit Zwolle heeft overgenomen.

© foto christelijknieuws.nl

De Stichting Inspirit Media heeft 12 juli het faillissement aangevraagd voor de drie b.v.’s van het bedrijf. De rechter heeft het faillissement uitgesproken en de curator mr. Lodewijk de Vries te Zwolle (De Haan Advocaten & Notarissen) heeft inmiddels de activa verkocht aan Jongbloed. Daarmee is de uitgeversgroep uit Heerenveen de nieuwe eigenaar geworden.

Hugo van Woerden, directeur van Jongbloed, kondigt aan dat alle uitgaven blijven verschijnen, de abonnees kunnen dus blijven rekenen op de uitgave van Elisabet, cv·koers, Aan de Hand, Leadership, X[ist] in Christ en het digitale cvnieuws.nl. Een aanzienlijk deel van het personeel zal worden uitgenodigd mee te gaan in de nieuwe constructie. Jongbloed laat weten de identiteit van de bladen te willen handhaven.

Jongbloed is in 1862 gestart als drukkerij in Leeuwarden en inmiddels uitgegroeid tot een uitgeversgroep die met verschillende imprints een grote diversiteit aan christelijke uitgaven op de Nederlandse markt aanbiedt en mede dankzij de drukkerij wereldwijd bekendheid geniet. De directie en het management zien de diverse magazines en websites van Inspirit Media als een goede aanvulling op het totaal van het christelijk mediaplatform, dat Jongbloed in huis heeft.

28-07-2011
Media
https://www.inspiritmedia.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies