MENU
Concert Young Continentals op vakantiepark de Kleine Belties

Concert Young Continentals op vakantiepark de Kleine Belties

12 aug

Donderdagavond waren de Young Continentals in Hardenberg. Deze Germany-formatie van tieners van 13-16 jaar maakte een tour door Duitsland en een deel van Europa. Het concert werd donderdag gehouden op het terrein van vakantiepark de Kleine Belties. De zaal was bolvol en de vakantiegangers kwamen massaal kijken en luisteren mede ook vanwege de regenbuien op dat moment. Een fotoreportage.

foto en tekst: christelijknieuws.nl
In 1992 ging de eerste Young Continental tour op pad. Muziek van teenagers door teenagers voor teenagers. Dit is een enorm succes. Leeftijd om mee te doen: 13 t/m 16 jaar. In Europa zijn er 6 toernees: 1 Nederlands, 2 Engels, 1 Engels/Frans, 1 Engels/Duits, 1 Slowaaks. Duur van een tour 3-4 weken inclusief de trainingsperiode van 8 dagen! Ieder jaar een nieuw programma en een nieuwe cd.

De Continentals vormen een bijzondere muziek-zendingsorganisatie. Hun werk heeft voor velen een levensveranderend effect gehad. En dat geldt voor zowel voor tourleden als luisteraars en zowel voor christenen als niet-christenen over de gehele wereld.

De Continentals trainen tourleden in een korte periode, waarbij relaties, discipelschap, onderwijs en evangelisatie centraal staan. Ook de plaatselijke kerken merken het effect van de concerten van de Continentals en de jongeren die mee geweest zijn op tour. Vaak worden de jongeren na hun tour actief in hun eigen kerk of gemeente en starten ze allerlei muzikale activiteiten.

De Continentals gebruiken moderne gospelmuziek, energieke choreografie, toneel en drama-optredens rond het thema maar ook beschikken ze over professionele technische en artistieke ondersteunende faciliteiten. Evangelisatie blijft het kernpunt, het blijde nieuws van het evangelie via muziek, gesproken woord en persoonlijke voorbeelden doorgeven via concerten in diverse landen van de wereld, daar staan de Continentals voor.

Datum: 12 augustus 2011
Website: http://www.kleinebelties.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: