Seculier dagblad start christelijke site

De Stentor is gestart met een bijzonder initiatief. Het onafhankelijke, seculiere dagblad legt de laatste hand aan een christelijke afdeling op het internet onder de naam ‘Kerkinhetmidden’. Frans Ebeltjes, redacteur levensbeschouwing van de Stentor, hoopt met deze dienst alle kerkelijk betrokken christenen in de regio te bereiken.

© foto christelijknieuws.nl

Ebeltjes: Met deze site wil dagblad de Stentor als aanvulling op de berichtgeving in de papieren krant een platform bieden van en voor kerkelijk betrokken mensen in de regio. We hopen dat het uitgroeit tot een fors podium, want er gebeurt heel veel in en rond de kerk.


Voor de een is de kerk de plek van geloof, bezinning en sociale contacten, voor de ander een interessant historisch monument, terwijl een derde er geniet van de beeldende kunst of een concert. Voor weer een ander kan de kerk ook gewoon het vertrouwde beeld van het eigen dorp zijn in een daar omheen sterk veranderende maatschappij.

Maar de kerk is meer dan een gebouw. Het zijn immers de mensen die de kerk vormen en zorgen voor veelkleurigheid. Dit palet te tonen is de opzet van Kerk in het Midden.


De site wordt door dagblad de Stentor in beeld, geluid en tekst gevoed met nieuws en achtergronden uit de kerken, maar staat daarnaast ook open voor inbreng vanuit de kerken zelf. Kerk in het Midden biedt kerken van alle christelijke denominaties de (gratis) mogelijkheid om hun informatie te uploaden en zelf te beheren. Langzamerhand ontstaat dan een zo breed mogelijk overzicht van alles wat op kerkelijk gebied in de regio speelt.

17-09-2011
Media
https://www.kerkinhetmidden.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies