ETA ziet studentenaantal stijgen

De Evangelische Theologische Academie (ETA) te Zwijndrecht opent op zaterdag 24 september in Amersfoort het collegejaar 2011-2012. De leslocaties in Zwijndrecht, Rotterdam en Steenwijk zijn afgelopen weken reeds van start gegaan. Verspreid over deze locaties en via het gestructureerd afstandsonderwijs studeren er dit jaar 225 studenten aan de ETA. Een stijging van zo’n tien procent ten opzichte van vorig jaar.

Als onderdeel van het Evangelisch College biedt de ETA theologisch onderwijs aan op HBO-niveau via deeltijd- en afstandsonderwijs. Ondanks de financiële crisis en onzekerheid mag de school zich verheugen in een toename van het aantal studenten. Wat opvalt is een groeiend aantal studenten dat studeert via het afstandsonderwijs. Daarnaast hebben ook veel studenten zich ingeschreven voor de nieuwe leslocatie in Amersfoort.

De ETA heeft sinds haar oprichting in 1984 er bewust voor gekozen niet overheidserkend te willen zijn. Hierdoor heeft de school jarenlang kunnen werken aan een stabiel onderwijsprogramma met een duidelijke eigen identiteit. Door deze overheidsonafhankelijke status is de school ook vrij om haar eigen collegegelden te bepalen. Terwijl bij andere hogescholen vanwege bezuinigingen de collegegelden voor deeltijdopleidingen onder druk staan en aanzienlijk stijgen, kan de ETA haar eigen collegegeldtarieven

handhaven.

Door de kwaliteit van haar opleidingen is de ETA, hoewel niet overheidserkend, wel maatschappelijk erkend. Zo zijn er diverse doorstroom mogelijkheden naar andere hogescholen en universiteiten waardoor ETA-studenten, indien gewenst, alsnog een overheidserkend diploma kunnen behalen.

25-09-2011
Onderwijs
https://www.eta.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies