MENU
Stichting Zendings Thuisfront Holland heet voortaan Edukambani

Stichting Zendings Thuisfront Holland heet voortaan Edukambani

29 okt

Jarenlang is Stichting Zendings Thuisfront Holland de achterban geweest voor het medische zendingswerk dat Greet Rietkerk gedaan heeft in vooral Kenia. Na haar pensionering is het medische werk langzamerhand zelfstandig geworden. Het geld wordt nu gebruikt voor onderwijs aan jongeren uit arme gezinnen.

Edukambani geeft precies weer wat we doen: de mogelijkheid bieden aan kansarme, slimme jonge mensen in Ukambani, Kenia om naar de middelbare school te gaan. We helpen Keniaans talent tot bloei te komen.

Edukambani zet zich in om talentvolle jongeren in Kenia, die door armoede geen opleiding kunnen volgen, te ondersteunen onder het motto: Breng Keniaans talent tot bloei

Het werk van Edukambani kenmerkt zich door persoonlijke contacten met de mensen in Kenia Ė Ukambani. Deze zijn ontstaan in de meer dan 25 jaar dat Greet Rietkerk daar als arts gewerkt heeft in samenwerking met anderen uit Nederland en de Verenigde Staten.

In Kenia werkt Edukambani samen met de partnerorganisatie GANSPRO (Gai Needy Students Project), die in 2008 is opgericht. GANSPRO is een officiŽle NGO (Non Govermental Organization) die financiŽle hulp biedt aan begaafde, kansarme jongeren in regio Ukambani voor een middelbare en/of een aanvullende beroepsopleiding, zodat ze later in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien (Art 2.2 van de Constitution). In 2010 maakten ruim 100 jongeren gebruik van deze mogelijkheid.

Als we u vragen ons te helpen om Keniaans talent tot bloei te brengen, dan wilt u natuurlijk weten wie wij zijn en waarvoor we staan. Lees onze missie en visie en maak kennis met het werk van Edukambani. Laat u overtuigen dat een gift aan Edukambani werkelijk bijdraagt aan het bestrijden van armoede en aan het bieden van hoop aan de mensen in Ukambani.

Edukambani weet zich afhankelijk van Gods leiding en zegen. Tot nu toe is op soms wonderlijke manieren voorzien in al het geld dat nodig was. Het is prachtig om te zien hoe het werk in Kenia groeit en een plaats krijgt in de samenleving. Edukambani werft in Nederland fondsen voor GANSPRO in Kenia, zodat talentvolle jongeren die door armoede geen opleiding kunnen volgen naar de middelbare school kunnen gaan.

We vragen uw steun in gebed en zo mogelijk een financiŽle bijdrage.

Datum: 29 oktober 2011
Website: http://www.edukambani.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: