Fabian Willems: De kerk heeft zichzelf buitenspel gezet

“Om niet een hele generatie te verliezen zullen we snel relevant moeten worden” gospelzanger Fabian Willems is er duidelijk over, het wordt tijd dat christenen in beweging gaan komen.

In november en december tour Fabian Willems door Nederland met de “Be a Light in the dark” tour. Wie denkt dat dit alleen maar muziekconcerten, spetterende shows met veel gave muziek door een topband zijn, mist de essentie. “Het is mijn droom dat we met elkaar in beweging komen om een verandering in gang te zetten, dat is wat me écht drijft.“

“Kerken zijn op dit moment erg naar binnen gericht en veel met zichzelf bezig. Het wordt tijd dat we samen gaan werken als één lichaam. De kerk moet zelf op een proactieve manier weer relevant worden voor de samenleving. Dat is onze opdracht!.”

“De evangelisatie cultuur in Nederland vindt ik erg gesloten. Natuurlijk is het goed dat er veel vrijheid is op gebied van godsdienst en dat iedereen mag geloven wat hij wil. Maar als christen is het niet altijd eenvoudig om zomaar over je geloof te praten. Al gauw wordt geschermd met de gedachte dat je iedereen in zijn waarde moet laten.” Fabian stelt dat de maatschappij wel open staat voor het geloof, voor allerlei verschillende geloven, maar iemand overtuigen, dat is link. Hoe moeten we het dan doen? “Het is volgens mij van wezenlijk belang dat we mensen op een creatieve manier introduceren met het geloof. Muziek is een geschikt middel om dit te doen, het is universeel en kan de boodschap dragen waar deze generatie mee bereikt kan worden. In Curaçao hebben we een keer een campagne gehouden midden in het centrum, gewoon een podium neer zetten midden op een plein en muziek het dorp in knallen. Mensen genieten ervan en zaadjes worden geplant.”

Benieuwd naar wat Fabian voor ogen heeft of enthousiast om hier aan mee te werken en aan de slag te gaan in je omgeving ? De tour gaat langs verschillende steden in Nederland. De tot heden geplande concerten vinden plaats in Harderwijk (25 november), Rijswijk (9 december), Andijk (10 december) en Drachten (23 december). Wanneer meer kerken het initiatief willen adopteren worden mogelijk meer locaties toegevoegd.

18-11-2011
Muziek
https://www.fabianwillems.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies