Winteractie voor Mission Possible

EO-Metterdaad voert in december actie voor de renovatie en uitbreiding van het rehabilitatiecentrum van Mission Possible in Asbest, Rusland. Asbest, een stad in de Oeral. Vlakbij de grootste open asbestmijn ter wereld. Het leven is er troosteloos, grauw en ijskoud en kenmerkt zich door werkloosheid, amoede en alcohol- en drugsmisbruik. Vooral vrouwen en kindere zijn hiervan de dupe.

Mission Possible brengt licht in het leven van vrouwen die zijn vastgelopen. Vaak zijn ze verslaafd aan drugs of alcohol en slachtoffer van huiselijk geweld. In het rehabilitatiecentrum van Mission Possible in Asbest worden vijftien moeders met hun kinderen opgevangen. Het centrum geeft moeders en hun kinderen eindelijk weer hoop.

Helaas is het centrum te klein. Meerdere moeders met kinderen bivakkeren nu in kleine kamers en er is een wachtlijst. Het gebouw moet nodig worden gerenoveerd en biedt dan plaats aan 25 moeders met kinderen, die straks in betere omstandigheden opgevangen kunnen worden.

Mission Possible is een christelijke hulpverlenings organisatie die zich richt op kinderen-jeugd uit probleemgezinnen, straatjeugd, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in Rusland, Oekraïne, Albanië en Bulgarije.

Mission Possible is opgericht in 1974 en werkt met vijf zusterorganisaties in het Westen (Finland, Amerika, Zweden, Engeland en Nederland) en tien organisaties in Oost Europa (Albanië, Bulgarije, Rusland en Oekraïne).

De uitzendingen zijn te zien op 8, 15, 22 en 29 december in het programma Nederland Helpt op NED 2 om 17:05 uur.

Mission Possible
06-12-2011
Hulpverlening
https://www.missionpossible.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies