Elly en Rikkert in De Telegraaf

Het bekende duo Elly & Rikkert is door de redactie van De Telegraaf onlangs in het zonnetje gezet. Marie-Thérère Roosendaal interviewde het duo ter gelegeheid van hun jubileum. Elly en Rikkert Zuiderveld zijn namelijk 45 jaar samen en staan ook al 45 jaar op de bühne met het luisterlied en kinderliedjes. Dit creatieve duo heeft een complete generatie van christelijk Nederland bereikt met hun teksten en opgevrolijkt met hun muziek.

De afgelopen weken zijn Elly & Rikkert op tour geweest met ‘Altijd onderweg’. Een toepasselijk thema voor het duo dat al zoveel jaren onderweg is en nog steeds volle zalen weet te trekken. Elly (65) is door het EO-programma Elly en de Wiebelwagen een bekende Nederlander geworden, alhoewel ze dat zelf niet zo ziet. Als je Elly of Rikkert tegenkomt, merk je dat ze gewoon zijn gebleven en tussen de mensen staan. Voor of na een concert kun je gewoon met ze praten in de gang. Misschien is dat ook wel hun kracht geweest in alle jaren.

Als de journalist van De Telegraaf vraagt of ze ook een echte hit hebben gehad, antwoordden ze ontkennend: ‘al werd ons lied De Kaugomballenboom wel veel gedraaid bij de Arbeidsvitaminen’.

Rikkert (64) is in de afgelopen jaren ook eigen weg ingeslagen, als auteur. In het tijdschrift Reveil kon men al jaren genieten van zijn korte en bondige uitspraken. Uitgever Peter van Dijk (Vuurbaak) was dat opgevallen en spoorde Rikkert aan om zijn gedichten, aforismen, oneliners, pleziergedichten, sprookjes, sonnetten en diergedichten te verzamelen en aan het papier toe te vertrouwen. Daarop volgde een reeks bundels. Bestsellers, want ook de herdukken volgden.

Een taalkunstenaar, zo kun je Rikkert gerust omschrijven. Een hele generatie is opgegroeid met de liedjes van Elly en Rikkert. Bewonderenswaardig, want nog steeds worden ze gezongen en gedraaid. En ook in de Top 1008 van Groot Nieuws Radio kwamen ze regelmatig voorbij.

In het interview met De Telegraaf zegt Rikkert op een bepaald moment: ‘Op een vol Ahoy zou ik niet kicken, maar Carré zou wel mooi zijn! De zaal der zalen.’

Misschien is het een mooie gedachte om dit als christelijk Nederland aan te bieden aan Elly & Rikkert. Om hen zo’n kans te geven, een eigen Elly & Rikkertconcert in Carré. Ook als dankbetoon voor de enorme prestatie die zij geleverd hebben. Misschien zijn er onder de lezers van christelijknieuws.nl organisatoren die dit aandurven en willen oppakken…

Henk-Jan Oudenampsen
© gospelpodium.nl
30-12-2011
Muziek
https://www.ellyenrikkert.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies