MENU
Karel Smouter nieuwe hoofdredacteur CV-Koers

Karel Smouter nieuwe hoofdredacteur CV-Koers

05 jan

Karel Smouter (28) is als hoofdredacteur aan de slag gegaan bij het maandblad CV-Koers. Smouter volgt Ronald Westerbeek op, die het blad van 2005 tot 2011 heeft geleid. Karel Smouter was vorig jaar in het nieuws toen hij een onderzoek startte naar de methodes van Mattheus van der Steen en van TRIN.

Gewapend met cameraman is Smouter naar Birma gereisd om te controleren en vast te leggen wat er daar vorig jaar november precies is gebeurd. Zijn conclusie was dat er van alles gebeurde, maar geen wonderen.

Met Karel Smouter kiest CV-Koers voor een jonge en ambitieuze hoofdredacteur, die inzet op verdere versterking van het journalistieke karakter van het blad. Smouter heeft ruime ervaring als schrijvend journalist en ideeënman. Hij publiceerde in onder meer CV-Koers, NRC-Next, De Groene Amsterdammer en Trouw. Smouter haalde recent de kranten door als eerste Nederlandse journalist crowdfunding te gebruiken voor onderzoeksjournalistiek. Hij toonde aan dat de genezingsclaims van de charismatische beweging TRIN niet op waarheid berustten.

Smouter treedt aan in een tijd waarin veel tijdschriften het moeilijk hebben, maar volgens de nieuwe hoofdredacteur kan een opinieblad een duidelijke meerwaarde bieden: ,,Kranten en websites zijn een uitstekende bron voor het snelle nieuws. Het dagelijks gesprek daarover vindt plaats op radio en tv en wordt voortgezet via social media. Met CV-Koers wil ik de tijd nemen om kwesties echt goed uit te zoeken en vervolgens mooi in beeld te brengen. Zo bieden we de lezer elke maand de beste verhalen over de onderstromen van het nieuws.

Datum: 5 januari 2012
Website: http://www.cvkoers.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: