MENU
Gospelbedrijf GMI Media sluit definitief haar deuren

Gospelbedrijf GMI Media sluit definitief haar deuren

08 maa

GMI Media heeft besloten na een jaar van tegenvallende resultaten al haar activiteiten te staken. Vorig jaar maakte het bedrijf GMI Music na een faillissement nog een doorstart, helaas zonder het gewenste resultaat. In de afgelopen tien maanden heeft het team van GMI Media onder leiding van directeur Cindy van den Bor (foto) bijna het onmogelijke geprobeerd om met een kleine muziekcatalogus in een afnemende markt met vraag naar gospelmuziek een gezond bedrijf op te bouwen.

Helaas is dit hen niet gelukt en om verdere schade aan hun leveranciers te beperken hebben ze het besluit moeten nemen om hun deuren per direct te sluiten. GMI Media gaat daarom alle restvoorraden volgende week verkopen aan de muziekhandelaren. Op maandag 12 maart wordt er een opendag houden en kunnen muziekhandelaren de cds en dvds naar keuze kopen en direct meenemen.

GMI Music heeft vorig jaar mei een doorstart kunnen maken dankzij de inzet van christelijke organisaties en zakenmensen die langszij geholpen hebben om deze doorstart voor GMI Media International mogelijk te maken. Een van de belangrijke spelers is stichting Opwekking. Jaarlijks wordt er een nieuwe cd met opwekkingliederen uitgegeven door GMI, dit wordt gecombineerd met de Opwekkingsconferentie die rond pinksteren gehouden wordt op het terrein van Walibi in Biddinghuizen. Er bleven zorgen en onduidelijkheden bij boekhandelaren en muziekwinkels over de afwikkeling van het faillissement van GMI. De huidige directeur Cindy van den Bor is de dochter van Hans Groeneveld de oprichter van het bedrijf. Volgens Cindy heeft de nieuwe organisatie er alles aan gedaan om de relaties met de handelaren goed te houden. Hoe de afwikkeling verloopt van de mogelijke schuldeisers is onduidelijk. Uiteraard is er ook pijn en verdriet, in het afgelopen jaar zijn diverse medewerkers van GMI ontslagen en nu op zoek naar ander werk. Dit heeft een grote impact op relaties en gezinnen. Ook zal er ongetwijfeld teleurstelling zijn onder leiding en werknemers over het mislukken van de doorstart.

De grootste christelijke platenmaatschappij Gospel Music International (GMI) in Duiven sloot vorig jaar begin mei haar deuren. GMI Music was een platen- en distributiemaatschappij dat zich specialiseerde in gospelmuziek. GMI was marktleider in Nederland. Op dat moment kon GMI haar financiele verplichtingen niet meer voldoen.

 In een brief aan relaties meldde de directie dat de sluiting het gevolg is van ontwikkelingen in de muziekindustrie wereldwijd en de teruglopende verkopen van de cd en de groei van digitale downloads. We zien een verschuiving in onze muziekmarkt'.

Helaas is dit hen dus niet gelukt een succesvolle doorstart te maken en om verdere schade aan hun leveranciers te beperken hebben ze het besluit moeten nemen om hun deuren definitief te sluiten.

Datum: 8 maart 2012
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.gmimedia.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: