MENU
Interserve wil christenondernemers uitzenden

Interserve wil christenondernemers uitzenden

09 maa

Zendingsorganisatie Interserve is op zoek naar christenondernemers die een bedrijf willen opzetten in AziŽ of de Arabische wereld. Dit Business as Mission concept (kortweg BAM genoemd) is bedoeld om christelijke waarden als integriteit, rentmeesterschap en sociale verantwoordelijkheid over te dragen aan de lokale bevolking.

Daarnaast geef je het evangelie gestalte in een heel praktische setting. BAM heeft ook een ander groot voordeel. In landen die gesloten zijn voor het evangelie zijn er weinig mogelijkheden om zendingswerk te doen. Als ondernemer heb je daar juist wel makkelijk toegang, omdat je werkgelegenheid en kennis meebrengt.

Thomas en zijn gezin zijn via Interserve uitgezonden en wonen sinds vorig jaar in Zuidoost-AziŽ waar hij een softwarebedrijf is gestart. Hij heeft klanten in Europa en de VS. ďWij hebben altijd het verlangen gehad om uitgezonden te worden naar een moslimland. Het BAM-model van Interserve spreekt ons erg aan, omdat we zo op een heel natuurlijke manier in een land aanwezig zijnĒ, vertelt hij.

Interserve werkt in gesloten landen in AziŽ en de Arabische wereld en zendt al meer dan veertig jaar christenen uit in hun eigen vakgebied. Dit nieuwe concept in het werk van Interserve biedt ondernemers de mogelijkheid hun expertise ten dienste van de zending in te zetten via een BAMbedrijf.

Interserve begeleidt hen bij de voorbereiding, start en uitvoering. Interserve is een internationale, interkerkelijke zendingsorganisatie die christenen in hun beroep uitzendt naar AziŽ en de Arabische wereld. Er zijn ruim vijftig Nederlandse zendingswerkers voor korte of lange termijn uitgezonden.

Datum: 9 maart 2012
Auteur: Interserve
Foto: Interserve Dienen
Website: http://www.interserve.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: