Bottenbley op toerustingsevent MEER in Lelystad

Ds. Bottenbley is voorganger van de Bethelgemeente in Drachten. Ook daar is men begonnen met de voorbereidingen voor het evangelisatieproject MEER. Zo worden er diverse publieke debatbijeenkomsten georganiseerd.
 Ds. Bottenbley zal zijn visie voor MEER met ons delen op 12 mei in Lelystad tijdens het toerustingsevent MEER.

Daarnaast zal er toerusting gegeven worden door ds. Louis Wüllschleger, directeur van de IZB, een organisatie die zich bezig houdt met zending in Nederland, door Mark de Boer en Jan Willem Bosmanvan Agapè. Mark is directeur van Agapè en Jan Willem geeft leiding aan de internetactiviteiten en het gebruik van de nieuwe media. 
Tenslotte zal ds. Hans Eschbach, namens het Evangelisch Werkverband projectleider voor MEER concrete tips en suggesties geven voor het project. 


Aan het einde van de middag is er gelegenheid om een gezamenlijke maaltijd te nuttigen. 
In de avond is er een concert, dat wordt georganiseerd door één van de partners, het Evangelisch Werkverband. Hier zal de bekende band SELA optreden.
U bent van harte welkom met uw team. De toegang tot deze dag is gratis!
Wel moet u zich vooraf opgeven, omdat het aantal plaatsen beperkt is tot 1000. 


De redactie werkt hard aan de definitieve versie van de glossy MEER+. Daarbij worden lessen getrokken vanuit de proefeditie. De papierkwaliteit wordt nog beter, sommige artikelen krijgen meer of minder aandacht. Het magazine zal zich niet richten op christenen, maar op spirituele zoekers, die niet (meer) naar de kerk gaan. Met hen willen we nadenken over de vraag: ‘Is er meer?’
Vanuit alle artikelen in het magazine zullen er links naar de website www.isermeer.nl zijn, die in september volledig operationeel zal zijn. Hier kunnen mensen vervolgstappen zetten, zoals het aanvragen van een gratis Nieuwe Testament, het volgen van de internetcursus Waarom Jezus, het doen van de postcodecheck, waarbij de dichtstbijzijnde Alphacursus, deelnemende kerk, enz. zichtbaar zal worden.

Peter Vlug was de eerste die de gedachte voor een landelijke missionaire actie op het hart had. Hij praat er met Hans Eschbach over in een artikel, dat verschijnt in het blad Opwekking. Peter vertelt: ‘In 1997 had ik een droom om heel Nederland nog eens te bereiken met de boodschap van het evangelie van Jezus Christus. In Project MEER zie ik de verhoring van een lang gebed’. Ook tijdens de opwekkingsconferentie zullen ze samen over Project MEER vertellen.

Ds. Hans Eschbach en Gerald en Nelinda Troost reizen door het land met een ‘visietour’. 
De agenda voor de komende weken: 
18 maart: Geref. kerk Zuilichem voor regio Bommelerwaard.
1 april: Herv. Dorpskerk Aalsmeer voor regio Haarlemmermeer.


In veel plaatsen worden lokale en regionale bijeenkomsten belegd, bijvoorbeeld op 27 maart in de Goede Herderkerk in Hoogeveen; op 28 maart in Elburg (kerkelijk centrum, v. Kinsbergenstraat 2. Ook op de beurs Kerk en Gemeente op 30 en 31 maart kunt u een stand van Project MEER vinden. U kunt de beurs gratis bezoeken door vooraf te registreren (tot uiterlijk 23 maart).

Nu al horen we van tientallen kerken en gemeenten die bezig zijn met de voorbereidingen. Het startweekend in september, de Alphacursus, de GGG: alles zal staan in het teken van die ene vraag: ‘Is er meer?’ 


De IZB, het EW, Alpha NL en andere deelnemende organisaties hebben ervaren toerusters beschikbaar om voor u een avond te verzorgen voor de toerusting van gemeenteleden voor het missionaire gesprek rond het thema ‘Is er meer?’



Op de site www.kerk.nl staat de postcodekaart van Nederland. Het is fantastisch om te zien hoe steeds meer postcodes worden gereserveerd. 
Moet je persé het aantal exemplaren voor een hele postcode bestellen? Nee.
 Het kan zijn dat u minder exemplaren wilt, omdat u een aantal adressen wilt overslaan of dat u meer exemplaren wilt om onder vrienden uit te delen. In het bestelformulier wordt die mogelijkheid geboden. Ook kunt u bestellen zonder een specifieke postcode te reserveren. Bij een machtiging tot betalen wordt dit bedrag pas in de maand juni afgeschreven. Het blad wordt in augustus op het opgegeven adres afgeleverd.

15-03-2012
Evangelisatie
https://www.kerk.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies