MENU
Vrouwen lopen sponsortocht voor moeders in nood

Vrouwen lopen sponsortocht voor moeders in nood

19 maa

Op zaterdag 12 mei 2012 lopen vrouwen de eerste editie van ‘Vrouwen lopen voor Vrouwen’: een sponsorwandeltocht in de bossen bij Raalte. De opbrengst is voor kindplaatsen bij vrouwenopvang Ruchama. Na de wandeling genieten deelneemsters van een high tea mét een optreden van Sharon Kips en Nelinda Troost.

Loop ook mee voor vrouwen en kinderen in nood en meld je aan via www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl. De wandelroute van ongeveer twintig kilometer start en finisht bij De Leeren Lampe te Raalte. “Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je gelukkig getrouwd bent en een leuk thuis hebt. De verhalen van vrouwen bij Ruchama hebben mijn ogen geopend om te zien dat er wel degelijk nood is,” vertelt Sharon Kips. “Daarom draag ik graag mijn steentje bij.”
Zangeres Sharon Kips is een van de bekende vrouwen die deze sponsorloop ondersteunen. Ook zangeres Nelinda Troost, presentatrice Mirjam Bouwman, Anne Westerduin (auteur en oprichter van Sestra) en Arenda Haasnoot (predikant en voorzitter Alphacursus Nederland) zetten zich in voor de vrouwenloop.

De sponsorwandeltocht is bedoeld om geld in te zamelen voor moeders in nood. Vrouwenopvang Ruchama is er voor slachtoffers van huiselijk geweld, voor vrouwen die uit de prostitutie komen, of voor hen die een veilige plek nodig hebben om te werken aan psychische problemen. Als moeders worden opgenomen, worden ze doorgaans tijdelijk van hun kinderen gescheiden. Maar bij Ruchama is plaats voor vierentwintig vrouwen én hun kinderen. Deze kinderopvang wordt betaald van giften. Jaarlijks is 120.000 euro nodig voor de kindplaatsen.

Vrouwen lopen voor Vrouwen wordt georganiseerd door Stichting Vrienden van de Hoop. Deze organisatie werft fondsen voor Concern De Hoop, waarvan vrouwenopvang Ruchama een onderdeel is. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvandehoop.nl.

Datum: 19 maart 2012
Auteur: Lydia de Roover
Foto: De Hoop
Website: http://www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: