Gerald Troost maakt cd over Pinksteren

Kerst, Pasen, Pinksteren… vraag op straat naar de betekenis van deze feesten en je krijgt heel verschillende antwoorden. Nederland weet steeds minder van de betekenis van de christelijke feesten. Voor Gerald Troost is dit een uitdaging. Met zijn cds ‘Kerst’ en ‘Pasen’ presenteerde hij al muziek die de betekenis van deze feesten duidelijk maakt. En nu het minder bekende feest: Pinksteren.

Het lijkt ook een moeilijk onderwerp om muziek over te maken. Toch heeft het werk aan de cd Gerald zelf ook geholpen om meer van Pinksteren te begrijpen. Gerald: “Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat de Geest niet zomaar ‘wind’ of ‘energie’ is. Het is echt een persoon; God zelf. Ik geloof dat de Bijbel het geïnspireerde woord van God is, en dat woord vertelt mij dat die Geest in ons wil wonen; dat wij een tempel van de Heilige Geest zijn. Het werkt als een relatie.

Ik denk dat veel mensen Gods Geest in zich hebben, maar nog niet voldoende kijk hebben op die Geest en er voldoende ruimte aan geven. Het gaat om het voeden en levend houden van die relatie. En in die relatie wil de Geest ons helpen. Om zuiverder tegenover God te staan, door inzicht te krijgen in onze zonden en die te belijden. Want als je tegen de regels van de liefde in gaat, dan kun je de Geest in een hoek duwen en wordt het in plaats van een vuur, een waakvlammetje… Dat zijn allemaal overwegingen die in de nieuwe muziek verwerkt zitten en waarvan ik hoop dat mensen het oppakken.”

Enkele bekende liedjes zoals het oude gezang ‘Geest van Hierboven’ en ‘Welkom, Heilige Geest van God’ zijn voorzien van een prachtig nieuw arrangement. Door nieuwe nummers als ‘De Helper’ en ‘Goede gaven’ wordt het werk van de Heilige Geest dichtbij de luisteraar gebracht. Tot slot bevat de CD het vrolijke en internationaal getinte ‘Je bent een tempel’ met inbreng van verschillende bekende collega-artiesten als Elbert Smelt van TRINITY. ‘Pinksteren’ is een cd over een veelbesproken onderwerp, en blijkt toch nodiger dan ooit. Het zou wel eens één van de belangrijkste albums uit het inmiddels grote repertoire van Gerald Troost kunnen worden.

Op zaterdag 19 mei zal in The Shelter te Veenendaal met voltallige band een feestelijk presentatieconcert worden georganiseerd. Adres: Industrielaan 24. Kaarten zijn te bestellen via www.truetickets.nl of te koop bij boekhandel De Rank in Veenendaal.

© Henk-Jan Oudenampsen
11-04-2012
Muziek
https://www.geraldtroost.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies