MENU
Inkomsten hulporganisatie Red Een Kind iets gedaald

Inkomsten hulporganisatie Red Een Kind iets gedaald

13 apr

Onlangs is het Jaarverslag 2011 van hulporganisatie Red Een Kind verschenen. De inkomsten daalden in 2011 slechts licht naar het niveau van 2009. In tijden waarin de economische situatie in Nederland zorgen baart en de overheidsfinanciering onder druk staat, is dat bijzonder te noemen.

'Een nieuw begin'. Zo typeert directeur Leo Visser het jaar 2011. In 2011 is een nieuwe fase aangebroken in het werk voor kinderen. De afgelopen jaren heeft Red een Kind samen met de partnerorganisaties hard gewerkt om de programma's te vernieuwen en waar nodig te verbeteren. En dat allemaal om nog meer kinderen en jongeren te kunnen bereiken, op een manier die aansluit op wat er in een veranderende wereld nodig is.

Leo: '
In 2011 hebben we een groot deel van het werk vernieuwd en voortgezet, en verder werden nieuwe programma's opgestart. Daarbij willen we rekening houden met een goede balans tussen onderwijs en gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden in combinatie met hun psychosociale en spirituele ontwikkeling.

In 2011 konden we dank zij de steun van onze trouwe achterban samen met onze partnerorganisaties op allerlei manieren het verschil betekenen voor ruim 130.000 kinderen op het gebied onderwijs en voor bijna 165.000 kinderen op het gebied van voedselzekerheid, gezondheid of andere basisbehoeften. Ruim 2300 jongeren volgden een vakopleiding waardoor zij goede kansen kregen op een baan en inkomen.

We streven ernaar zoveel kinderen in hun eigen gezin te bereiken en daarbij hun eigen leefomgeving maximaal te betrekken, zodat de effecten van het werk blijvend zijn.

Ondanks vele ontwikkelingen in onze samenleving mochten we merken dat de betrokkenheid van onze sponsors onveranderd groot is gebleven. In tijden waarin de economische situatie in Nederland ons zorgen baart en de overheidsfinanciering onder druk staat, is dat extra bijzonder.
'

Datum: 13 april 2012
Foto: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.redeenkind.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: