Nieuw gospelalbum van Annemieke Koelewijn

Op 19 mei wordt in de Maranatakerk in Spakenburg het presentatieconcert gehouden van de nieuwe cd van Annemieke Koelewijn (38). De titel van dit album: In alle rust! Het beloofd een concert te worden waar het zoeken naar rust bij God centraal staat. Volgens Annemieke is dit broodnodig in de hectiek van deze wereld.

Onder begeleiding van haar live band brengt de Spakenburgse gospelzangeres naast nummers van haar nieuwe cd ook een aantal bekende nummers van haar andere cd’s ten gehore. Speciale gast deze avond is Ralph van Manen, met hem zal Annemieke het nummer ‘de Rivier’ zingen.

Kaarten kunt u reserveren op www.annemiekekoelewijn.nl. De kaarten kosten 8,50 euro per stuk .

Zangeres Annemieke Koelewijn heeft op jonge leeftijd al veel meegemaakt. Na een loodzware strijd verloor ze haar man aan kanker. Op 7 januari vertelde ze haar aangrijpende verhaal in het EO programma De Verandering.

Annemieke kreeg op 16-jarige leeftijd verkering met de drie jaar oudere Pieter-Jan. Een jaar later kreeg hij allerlei klachten in zijn rug. De huisarts verwees hem door naar het ziekenhuis. Daar vertelde de dokter hen dat hij testeskanker had in het ergste stadium.

Pakweg twee jaar later werd hij, na een zware operatie, schoon verklaard. Door alle problemen raakte Annemieke later zwaar overspannen en depressief. Ze was uitgeput, extreem onzeker en somber. Juist in die tijd merkte ze dat muziek maken – zingen en gitaarspelen – haar troost gaf. Uiteindelijk ging het toch weer bergopwaarts. “Opeens zag ik het weer zitten; net alsof God met Zijn Geest leven in mij blies.” Het duurde niet lang of ze mocht naar huis. Annemieke voelde zich snel weer helemaal de oude. Ze droomde zelfs van een eigen gospel-cd, die er (met hulp van Gerald Troost en Ralph van Manen) ook kwam.

Een paar jaar later bleek Pieter-Jan een zeldzame, ongeneselijke vorm van kanker te hebben. De 2,5 jaar die volgden, typeert Annemieke als ‘hels’. Er werden meer tumoren gevonden, onder meer in zijn hersenen. Pieter-Jan onderging legio zware kuren en bestralingen, en moest lichamelijk steeds meer inleveren. Annemieke verzorgde hem tot het einde toe thuis, en zoveel mogelijk zelf. “In die tijd heb ik het lied Prijs Hem in de storm geschreven. Ik moest veel huilen. Mijn lichaam ging door, maar mijn hart stond stil.” 
Op 6 oktober 2010 kwam het einde. “Mijn man vroeg echt of de Heer hem wilde thuishalen. Zijn laatste ademtocht was heel rustig – Pieter-Jan was bij God.”

24-04-2012
Muziek
https://www.annemiekekoelewijn.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies