MENU
Aandacht voor onderdrukte vrouwen

Aandacht voor onderdrukte vrouwen

10 mei

Waarom belanden zo veel vrouwen in Azië en de Arabische wereld in de prostitutie? Hoe komt het dat vrouwen veel vaker slachtoffer zijn van huiselijk geweld en vaker financieel afhankelijk en analfabeet zijn? Is armoede de reden of zijn er dieper liggende oorzaken voor deze achterstand en onderdrukking? Wat is het mens- en wereldbeeld dat leidt tot discriminatie van vrouwen in de meeste culturen in zowel het Oosten als het Westen?

Om een antwoord te geven op deze belangrijke vragen, organiseert Interserve Nederland op 30 en 31 mei aanstaande een lezing over vrouwenrechten. Spreker is Beulah Wood uit Nieuw-Zeeland. Zij is Bijbelleraar en theoloog met vele jaren ervaring in een Aziatische context. Momenteel reist zij door Europa en geeft lezingen over de onderdrukking van vrouwen. Zij biedt inzicht in diverse culturen en wereldbeelden en geeft daarop een Bijbelse visie. De focus van haar verhaal ligt op vernieuwende inzichten die nodig zijn in het gezin en in de kerk om het lot van vrouwen te veranderen. Dit is van belang voor zowel de vrouw als de man in het Oosten als in het Westen.

Het versterken van de positie van vrouwen is één van de prioriteiten in het wereldwijde werk van Interserve. Daarnaast is het één van de Millenniumdoelen die de VN in 2015 bereikt hoopt te hebben.

Datum: woensdag 30 mei
Tijd: welkom vanaf 19.30 uur, aanvang programma om 20.00 uur
Locatie: Poortkerk, Poortjesgoed 1 in Veenendaal.

Datum: donderdag 31 mei
Tijd: welkom vanaf 19.30 uur, aanvang programma om 20.00 uur
Locatie: Kerkelijk Centrum De Bron, Hugo de Vrieslaan 2 in Amsterdam

Datum: 10 mei 2012
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.interserve.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: