MENU
Christelijke levensovertuiging speelt mee in baankeuze

Christelijke levensovertuiging speelt mee in baankeuze

18 jun

Voor driekwart van de christelijke werknemers speelt de christelijke levensovertuiging mee bij de keuze voor een baan. Dit blijkt uit onderzoek van Van Dam Loopbaanbegeleiding onder 338 christelijke werknemers. Voor 1 op de 5 werknemers blijkt de christelijke levensovertuiging zelfs absoluut leidend bij de baankeuze. Bovendien is 75% van de werknemers ervan overtuigd dat God hun loopbaan leidt.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat mensen het als de leiding van God hebben ervaren, wanneer zij na ontslag snel weer werk vonden. Een afwijzing na een sollicitatie wordt vaak snel geaccepteerd omdat men ervan overtuigd is dat het dan blijkbaar niet Gods wil was. Ook is de vraag voorgelegd of men bidt voorafgaand aan een sollicitatiegesprek.

9 van de 10 medewerkers bidt voorafgaand aan een gesprek en ruim 40% is er bovendien van overtuigd dat God het gesprek en de uitkomst zal leiden. Daarnaast vindt 80% van de ondervraagden het belangrijk dat de christelijke levensovertuiging onderwerp van gesprek moet zijn als men begeleid zou worden door een loopbaanadviseur. Slechts 1 op de 100 vindt dat christelijke levensovertuiging en loopbaanbegeleiding volledig gescheiden moeten zijn.  Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met de organisaties RMU, Christennetwerk GMV en Impact netwerk.

Van Dam Loopbaanbegeleiding heeft onderzoek gedaan naar de invloed van een christelijke levensovertuiging op het maken van loopbaankeuzes. Het onderzoek is uitgevoerd door Thamar Koedoot, student P&A van de Christelijke Hogeschool Ede. Het onderzoek is uitgevoerd middels een enquête en 10 diepte-interviews. Het aantal respondenten van de enquête bedraagt 338 personen waarvan 173 mannen en 165 vrouwen. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in samenwerking met  RMU, Christennetwerk GMV en IMPACT Netwerk.

Datum: 18 juni 2012
Auteur: Thamar Koedoot
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.vandam-lb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: