MENU
Boek van christelijke webloggers in de maak

Boek van christelijke webloggers in de maak

09 aug

‘Staat Geschreven’ is een christelijk weblog van de jonge theologen Erik Drenth en Jaap Marinus. De site kreeg in korte tijd een trouw lezerspubliek. In november verschijnt er bij ArkMedia van deze auteurs een boek onder dezelfde titel: 'Staat Geschreven'. In dit boek gaan beide theologen dieper in op de thema's van de blogs.

Menig christen, atheïst of ietsist neemt een kijkje op www.staatgeschreven.nl om te zien hoe de jonge theologen Erik Drenth en Jaap Marinus op scherpzinnige en lichtvoetige wijze de ‘christelijke actualiteit’ bespreken, columns en recensies schrijven en elkaar ‘theologisch de maat nemen’.

‘Staat Geschreven’ is een weblog dat in korte tijd een groot lezerspubliek kreeg. De ontvangst van de Webfish Award 2011 droeg daar in belangrijke mate aan bij. Deze prijs wordt jaarlijks door de IKON uitgereikt aan de beste christelijke bijdragen op internet binnen het Nederlandse taalgebied.

Het boek 'Staat geschreven' staat inhoudelijk los van de website. Beide heren willen 'een steek dieper spitten' en dagen elkaar uit om open te zijn over de dingen die ze zeker menen te weten, de zaken waar ze vast op blijven vertrouwen en de waarheden waar ze hevig aan zijn gaan twijfelen.

Erik en Jaap zijn twee theologen, met totaal uiteenlopende opvattingen over tal van onderwerpen. In dit boek nemen ze afscheid van Grote Woorden en gaan ze op zoek naar een gezamenlijke basis. Dit alles doorspekt met een gezonde dosis humor en zelfrelativering.

Erik Drenth (1983) is theoloog en journalist, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de richting Nieuwe Testament, onderwerp: tongentaal in de vroege kerk.

Jaap Marinus (1983) is theoloog, afgestudeerd aan de CHE met het Wetenschappelijk Traject als specialisatie en is afgestudeerd op een onderzoek naar de geloofwaardigheid van grote woorden in deze postmoderne tijd in de kerk.

Datum: 9 augustus 2012
Auteur: Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.staatgeschreven.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: