MENU
Tear geeft noodhulp in Noord-Korea

Tear geeft noodhulp in Noord-Korea

18 sep

Tear gaat noodhulp verlenen aan de bevolking van Noord-Korea. Het land produceert normaal gesproken al onvoldoende voedsel voor haar 24 miljoen inwoners, maar dit jaar is het ook nog eens getroffen door droogte in het voorjaar en hevige regens en tyfonen in de afgelopen zomermaanden. Tear gaat mensen in dit gesloten land helpen met voedsel en water en wederopbouw van huizen.

Tear heeft via Mission East, een partner binnen de Integral Alliance, toegang tot slachtoffers van de droogte van de afgelopen lente in Noord-Korea. Door de droogte zijn de oogsten slechter en de 'hunger gaps' (het moment waarop de vorige oogst is opgegeten en de volgende oogst nog niet binnengehaald kan worden) duren langer. Volgens de VN heeft een derde van de 24 miljoen inwoners honger en hebben 400.000 mensen dringend hulp nodig.

In Haeju City, in de zuidelijke regio South Hwangae, worden voedseldistributies gehouden. In deze stad wonen 20.000 kinderen in kindertehuizen. Tear helpt drie tehuizen waar in totaal 721 kinderen wonen. Een aantal van deze kinderen is ernstig ondervoed. Zij ontvangen voedingssupplementen, winterkleding, dekens, speelgoed en eetgerei.

Kujan County en Songchon County zijn twee steden die zwaar getroffen zijn door overstromingen en tyfonen. Door het natuurgeweld raakten in totaal 200.000 mensen dakloos. In Songchon County is 40% van alle huizen totaal weggevaagd. Waterinstallaties voor schoon drinkwater in beide steden zijn vernietigd. Tear wil wederopbouw ondersteunen door distributie van materialen voor de herbouw van huizen. Daarnaast worden drinkwaterinstallaties gerepareerd zodat mensen weer toegang krijgen tot schoon drinkwater.

Tear kan in Noord-Korea noodhulp bieden via Mission East dankzij het netwerk Integral Alliance. Dit is een internationale koepel van christelijke organisaties op het gebied van noodhulp, die samenwerken om effectiever te kunnen reageren op armoede wereldwijd. Door deze samenwerking kan Tear vrijwel direct via christenen en kerken noodhulp bieden aan slachtoffers van rampen over bijna de gehele wereld. In heel veel gevallen kunnen we daarbij samenwerken met lokale kerken.
De leden van de Integral Alliance kennen elkaar al vele jaren, hebben hun betrouwbaarheid bewezen en voldoen stuk voor stuk aan hoge kwaliteitseisen. Zodoende is het een efficiŽnt netwerk voor samenwerking op het gebied van noodhulp.

Datum: 18 september 2012
Auteur: Suzanne Vermeulen
Foto: © Tear
Copyright: Christelijknieuws
Website: http://www.tear.nl/noordkorea

Dit artikel delen:

Meer nieuws: