MENU
Christelijke datingsite FunkyFish viert jubileum

Christelijke datingsite FunkyFish viert jubileum

03 nov

De christelijke community en datingsite FunkyFish.nl viert een feestje. De site bestaat namelijk 10 jaar, en dat wordt op 9 november groots gevierd met een feest te Nijkerk.

Eind 2002 startte oprichter Ruben Brands vanuit zijn studentenkamer FunkyFish.nl. Tien jaar later is de website uitgegroeid tot veruit de grootste christelijke community en datingsite in de Benelux, en is met 240.000 bezoekers per maand één van de populairste online bestemmingen voor christenen.

Toen Brands met Funky Fish begon voelde het als een roeping om christenen via internet bij elkaar te brengen. Het basisidee was dan ook een online community (gemeente), maar omdat sociale netwerken toentertijd nog onbekend waren, startte het project als datingsite. De community zou later volgen.

FunkyFish.nl begon als hobby, maar nadat de site na een paar jaar 7.000 actieve leden had, kon Brands de website niet meer in zijn vrije tijd onderhouden. Met een aantal investeerders werd eind 2006 Funky Fish B.V. opgericht. Bewust geen stichting, omdat Brands zag dat ideologische stichtingen meestal geen lang leven beschoren waren, vanwege het gebrek aan prestatiedruk.

Dit jaar bereikte Funky Fish een ledenaantal van 25.000, en is het bedrijf uitgebreid naar Duitsland met FunkyFish.de. In de afgelopen jaren hebben duizenden singles die elkaar via de site leerden kennen, elkaar het Ja-woord gegeven. Daarbovenop zijn talloze vriendschappen ontstaan, en hebben de leden het ‘sociale’ van sociale netwerken bewezen, door zich o.a. sterk te maken voor kinderen in Ethiopië (i.s.m. Compassion) of Nederlandse hulpbehoevenden (i.s.m. Server The City)

De naam Funky Fish staat voor “de moderne christen”. De website heeft dan ook een open en hedendaags karakter. Protestanten en katholieken van allerlei denominaties zijn welkom en vinden elkaar op de site.

Ook de feestjes die de site organiseert zijn populair en toegankelijk. Er wordt eigentijdse muziek gedraaid en in ontspannen sfeer een drankje gedronken.
Op het komende jubileumfeest draaien drie DJ’s en speelt de band Soul Qualified. Dit Funky feest zal vrijdag 9 november in de Roode Schuur te Nijkerk plaatsvinden.

Datum: 3 november 2012
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijk Nieuws
Website: http://www.funkyfish.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: