MENU
Continentals brengen live Kerstproject

Continentals brengen live Kerstproject

30 nov

De Continentals zijn met hun grootschalige gospeltournees al bijna 50 jaar een begrip over de gehele wereld. Hoewel bij echte fans geliefd, is hun kerstrepertoire toch veel minder bekend.

Dat is niet verwonderlijk, want de cd “O Come All Ye Faithful” is alweer van meer dan 25 jaar geleden en van een echte kersttour is het nooit gekomen. Het kerstconcert dat deze bevlogen groep in Aalsmeerderbrug en Houten zal geven is dan ook met recht uniek te noemen!

Misschien zijn de Continentals dan niet zo bekend van het kerstrepertoire, tot tweemaal toe wisten ze hiermee toch de televisie te halen. Eind jaren ’80 werd een volledig tv-programma van de EO gevuld met het repertoire van de bewuste cd. Zo’n 15 jaar later was een speciaal samengestelde Nederlandse groep Continentals één van de deelnemende artiesten van een serie kerstmuziekprogramma’s, hierbij begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker.

De door auditie toegelaten deelnemers zijn onderdeel van een wereldwijde organisatie, die jaarlijks 70 groepen traint en uitzendt. De groep die het kerstconcert zal geven bestaat uit louter Nederlandse zangers, dansers en instrumentalisten. Met energieke liederen, verstilde ballads, choreografieën en een professionele licht- en geluidsondersteuning willen zij uitleggen wat kerst voor hun betekent. Het repertoire komt o.a. van de CD’s “O Come All Ye Faithful” (1985) en “Mercy Matters” (2012), maar er zal ook nieuw materiaal worden gezongen.

Het 23-koppige koor zal live worden begeleid door het speciale Continental Christmas Combo. Verder kan het publiek genieten van een mooie aankleding, een duidelijke boodschap, ondersteunende visuals en natuurlijk samenzang.

8 december, Levend Evangelie Gemeente, Aalsmeerderbrug
15 december, NGK De Lichtboog, Houten
Aanvang: 20:00 uur

Datum: 30 november 2012
Auteur: Famke de Vries
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijk Nieuws
Website: http://www.continentals.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: