MENU
Kuieren met God in Friesland

Kuieren met God in Friesland

04 dec

Om met God te wandelen moet je rustig gaan lopen. Dat leerde een Chinese kerkleider die jarenlang in eenzame opsluiting doorbracht. Die uitspraak vond weerklank bij ds. Tytsje Hibma uit Winsum. Zij zal tijdens de eerste Nijkleaster-dei op 15 december in Jorwert de aanwezigen deelgenoot maken van haar ervaringen bij het pelgrimeren over de oude Friese Slachtedijk onder het thema: ‘Kuierje mei God’.

Nijkleaster heeft als ambitie om een ‘klooster nieuwe stijl’ te zijn waar mensen uit een veelheid aan tradities terecht kunnen voor rust, inspiratie en gemeenschap. Dit alles onder de woorden stilte, besinning en ferbining. Nijkleaster is een missionair project dat wordt ondersteund door de Protestantse Kerk.

Voorlopig en als start biedt Nijkleaster activiteiten aan van een dagdeel of een dag. In de toekomst hoopt de stichting gasten te kunnen begroeten die voor korte of langere tijd kunnen blijven om te worden geïnspireerd, op adem te komen, te pelgrimeren en te recreëren.

Nijkleaster is op 28 oktober dit jaar onder overweldigende belangstelling geopend. Sinds die tijd wordt er iedere woensdagochtend gewandeld in de omgeving van Jorwert. Op zaterdag 15 december vindt de eerste Nijkleaster-dei plaats onder leiding van ds. Tytsje Hibma, predikant van de Anna Tsjerke in Winsum.

Ds. Hibma: 'Stilte, wandelen en het zoeken van de ontmoeting met God zijn kernwoorden op de geestelijke weg, die we op deze Nijkleaster-dei in theorie en praktijk zullen proeven. Ze tekenen de weg van een mens naar binnen en naar buiten, tot jezelf komen en tevoorschijn komen, geroepen worden en gehoor geven.'

Zaterdag 15 december 2012
09.30 uur (inloop) – 16.00 uur
Sluytermanwei 4, Jorwert

Datum: 4 december 2012
Auteur: Gerko Last
Foto: © Anne Terpstra
Copyright: Christelijk Nieuws
Website: http://www.nijkleaster.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: