MENU
De Verhalenark onderweg naar Groningen

De Verhalenark onderweg naar Groningen

13 dec

Aan het Eemskanaal Noordzijde zal dit weekend het bekende schip “de Ark”, nagebouwd vanuit de Bijbel, aankomen in Groningen en tot eind februari 2013 blijven. Op dit moment is de Ark via de Noordzee onderweg naar Groningen. Van wegen het weer is de aankomsttijd nog niet pressies duidelijk.

Aad Peters, TV- en theaterproducent, heeft de oude Ark van Johan Huibers aangekocht en omgebouwd tot het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa. De Ark van Noach, de imposante replica van het oude Bijbelse schip, komt naar Groningen!

De Ark van Noach is het eerste drijvende Bijbelse themapark in Europa en daarmee een uniek project. Als u Roodkapje wilt zien, dan gaat u naar een sprookjespark. Als u de Bijbelverhalen zoals Noach, Adam & Eva, Kaïn & Abel en vele anderen wilt zien, dan kunt u deze nu vinden op de Ark van Noach. Niet alleen het verhaal van Noach en zijn Ark wordt getoond maar het is een podium voor vele andere Bijbelverhalen. Deze Bijbelverhalen zijn onderdeel van de lange geschiedenis van Europa en daardoor mede van onze cultuur. Het door de Bijbel lopen, is een grote nieuwe ervaring in Europa. Ook als u geen Bijbelse achtergrond hebt, biedt de Ark een mooie neutrale plek om zelf eens door de verhalen te wandelen en vanuit de culturele achtergrond de Bijbel te bekijken.

Vechten met Goliath, zijn als Noach met zijn dieren, het ontdekken van de 1.000 vrouwen van Koning Salomo of het uitzoeken van de verbinding tussen Jezus en de boom des levens die 12 meter hoog door de Ark groeit – dit en meer is mogelijk op de indrukwekkende Ark. Op vier verdiepingen laat deze voorstelling, deels interactief, scènes zien uit het Oude en Nieuwe Testament. Met een speelterrein voor kinderen, een restaurant onder de bladeren van de Boom des levens en een groot theater.

Voor de kinderen is er een speurtocht door de Ark en haar verhalen. Op deze manier komt de Bijbel echt tot leven. Je ontmoet hier Mozes en ziet hoe hij de 10 geboden heeft ontvangen die vandaag de dag nog steeds de basis zijn van onze wet.

De Ark van Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. Dit grote houten schip is een attractie in elke haven waar het aankomt. In één jaar tijd hebben al meer dan 75.000 bezoekers het schip bezocht. De unieke levensgrote houten creaties op de Ark van Noach zijn ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië geïnspireerd door ideeën van Aad Peters en gebouwd door 12 beeldhouwers vanuit de hele wereld.

Verdere locaties zullen worden vermeld op de website: www.verhalenark.nl
Dagelijks geopend. Door de week van 10.00-18.00 uur, weekends van 10.00-19.00 uur.
Maandag-zondag: volwassenen € 12,50 (gereduceerd tarief € 10,00), kinderen (3-12 jaar) € 7,50, familie ticket € 36,00, elk extra kind € 6,00.

De Ark is in 2007 gebouwd door Johan Huibers. TV- en theaterproducent Aad Peters kocht de Ark in 2010 en heeft er het eerste drijvende Bijbelse themapark van gemaakt. In februari 2011 opende deze replica van de bekende bijbelse Ark in Rotterdam voor het publiek. De Ark voer door Nederland en de laatste stopplaatsen waren Aalsmeer, Haarlem en Gouda voordat de Ark op 13 juli 2011 in Keulen (Duitsland) aankwam.
In oktober 2012 heeft de Ark bijna 10.000 mensen gehad in Wijk bij Duurstede, de eerste ligplaats in Nederland na Duitsland. Aad Peters is tevens een bekende Nederlandse poppenspeler en journalist. Sinds 1975 werkte hij in bijna 60 landen en had hij wereldwijd 6.000 optredens. Naast zijn veelzijdige sociale betrokkenheid, gingen zijn optredens over vrede en vergeving in vele conflictlanden, vooral in de jaren 80 (1983-1990) tijdens de Libanese burgeroorlog, in Syrië en Iran, waarvoor hij 120 educatieve televisieprogramma's produceerde. Voor dit volbrachte werk, werd hij in 2002 geridderd door de Koningin van Nederland.

Ruud Lubbers vertelt over de Ark:
De grote Bijbelse Geschiedenis, die anders dan de vergankelijke dagelijkse geschiedenis overleefd heeft, bestaat eigenlijk uit heel veel verhalen. Deze verhalen spiegelen goed en kwaad, moed en lafheid, hoop en teleurstelling weer: de dramatiek van het leven; maar ook veel vreugdevolle gebeurtenissen. De Ark van Noach is een oude geschiedenis, maar haar beeldspraak, met onderscheidene aspecten is vandaag de dag nog actueel. De Ark met haar tentoonstellingen en verhalen vertellen over het leven. In onze wereld met alle zorgen, uitdagingen en vooroordelen gaat het er om oplossingen te vinden en het leven te bolwerken, maar ook het leven zelf te vieren en te ervaren wat werkelijk telt.

Datum: 13 december 2012
Auteur: Linde Zijlstra
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijk Nieuws
Website: http://www.verhalenark.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

22 oktober 2012 Drijvend Bijbels themapark naar Drachten
29 augustus 2012 VerhalenArk vaart binnenkort naar Nederland

Meer nieuws: