MENU
Corien Oranje en Marja Meijer maken prentenboek 2013

Corien Oranje en Marja Meijer maken prentenboek 2013

02 feb

Eind september 2013 start de 19e editie van de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema Hé, doe je mee? Auteur Corien Oranje (foto) schrijft het samenlees-prentenboek voor de onderbouw. De illustrator is Marja Meijer.

Al eerder werd bekend dat Helga Warmels het actieboek voor de midden- en bovenbouw schrijft. Met het uitgeven van twee (in plaats van drie) actieboeken, sluit de Werkgroep Christelijke Kinderboeken aan bij de werkwijze van de CPNB. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 4,95 verkrijgbaar. Het actieboek wordt gratis in de hele maand oktober door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10,00 aan kinder- of jeugdboeken.

Corien Oranje
Auteur Corien Oranje (1963) wist al dat ze schrijfster wilde worden voordat ze kon lezen. Haar moeder was journaliste en redacteur. Haar vader schreef wetenschappelijke artikelen. Corien ging naar school, en schreef om te oefenen alvast verhalen, dagboeken, brieven, gedichten, liedjes en musicals. Na het VWO studeerde ze klassieke talen en theologie. Sinds haar debuut in 2003 heeft ze tientallen boeken geschreven, waaronder prentenboeken, voorleesboeken, avi-leesboeken, voetbalboeken, paardenboeken, Sinterklaasboeken, boeken over de tsunami en de vogelgriep. In 2007 en 2011 won ze Het Hoogste Woord, de prijs voor het beste christelijke kinderboek. De eerste keer met Storm in bad en de tweede keer met Tropisch complot (allebei uitgegeven door Columbus).

Marja Meijer
Illustrator Marja Meijer (1966) behaalde in 1989 haar diploma aan de kunstacademie in Kampen met illustratieve vormgeving als afstudeerrichting. Haar eerste opdrachten als freelance illustrator bestonden voornamelijk uit het illustreren voor regionale kranten en vakbladen. In 1992 illustreerde ze haar eerste prentenboekje De gouden gans (uitgeverij Lemniscaat). Vanaf die tijd illustreert ze meerdere prenten- en kinderboeken en heeft inmiddels al meer dan 100 boeken op haar naam staan. Bijna al haar prentenboeken zijn ook verschenen in het buitenland. De prentenboeken Broertje te koop en Met opa op de fiets zijn bekroond met een Pluim van de maand.

Start stemperiode EigenWijsPrijs
Op vrijdag 1 februari start de stemperiode voor de EigenWijsPrijs 2013. De EigenWijsPrijs is een prijs die kinderen toekennen aan het beste christelijke kinderboek. Van 1 februari tot en met 30 april stemmen kinderen op hun favoriete christelijke kinderboek. Ze kiezen daarbij uit een groslijst van zestien boeken. Meer informatie en stemmen kan via www.christelijkekinderboeken.nl of via de EigenWijsPrijsLijst, verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel.

De Christelijke Kinderboekenmaand is een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken (WCK) van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB). De werkgroep stimuleert sinds de oprichting in 1995 het schrijven, uitgeven, verkopen en lezen van christelijke kinderboeken.

Datum: 2 februari 2013
Auteur: Nelleke Weeda-de Jong
Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.christelijkekinderboeken.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: