MENU
Jaarlijks onderzoek naar christelijke goede doelen

Jaarlijks onderzoek naar christelijke goede doelen

14 maa

In de komende maanden onderzoekt Stichting Christelijk Charitatief Peil voor de vierde keer hoe het staat met het imago van goede doelen onder christenen, en hoe het is gesteld met hun geefgedrag. Het onderzoek heeft met de afgelopen edities zijn waarde bewezen.

Vanaf dit jaar spreken we over een tweejaarlijks terugkerend onderzoek. Na dit jaar zal de eerstvolgende editie in 2015 plaatsvinden. Voor diverse organisaties is het inmiddels een bekende activiteit in communicatie en fondswerving en heeft CCP een plek gekregen in plannen en jaarverslagen.

Ook dit keer hoopt de stichting dat veel organisaties deelnemen aan het onderzoek. De waarde van CCP zit in de bundeling van krachten. Hoe meer christelijke goede doelen meedoen, hoe sterker het onderzoek is. En hoe sterker ook de vuist is die christelijke goede doelen samen kunnen maken.

Om de resultaten van de verschillende edities onderling goed te kunnen vergelijken is de vragenlijst voor CCP 2013 vergelijkbaar met die van vorige jaren. Twee aspecten die het onderzoek dit jaar extra interessant maken willen we hier graag over het voetlicht brengen.

Dit jaar krijgt het benoemen en duiden van trends een grotere plek. Hoe ontwikkelen verschillende aspecten van geefgedrag zich en hoe is dat te verbinden aan ontwikkelingen in communicatie en fondswerving? En natuurlijk: welke conclusies en aanbevelingen kunnen wij hier uit halen?

Een van die ontwikkelingen is in ieder geval dat moderne fondswerving draait om de relatie. Een goede behandeling van donateurs, als waren het klanten, is daarbij een belangrijke notie. Daarom zal dit jaar voor het eerst de WITh Compliments Award worden uitgereikt, aan de deelnemende organisatie die door respondenten als het meest donateurvriendelijk wordt beoordeeld. Deze eervolle vermelding is mogelijk gemaakt door WITh, accountants in non-proft. Meer informatie over de WITh Compliments Award vindt u op de website van CCP.

Goede doelen die mee willen doen kunnen zich nog deze maand aanmelden via de website.

Datum: 14 maart 2013
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws.nl
Website: http://www.christelijkcharitatiefpeil.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Kalf
14 maa

Kalf meer

Menora
07 maa

Menora meer

Woning
29 feb

Woning meer

Dienaar
22 feb

Dienaar meer