MENU
Reformatorisch Dagblad gaat over op tabloidformaat

Reformatorisch Dagblad gaat over op tabloidformaat

01 apr

Het Reformatorisch Dagblad (RD) gaat overschakelen op het tabloidformaat. In april 2013 zal het RD verschijnen op het kleinere formaat. Het RD is daarmee een van de laatste landelijk verschijnende kranten die de overstap maakt naar een tabloidformaat.

Reeds geruime tijd wordt door de Erdee Media Groep (EMG), de uitgever van het RD, hard gewerkt om de overstap in april te kunnen maken. Het Reformatorisch Dagblad is de grootste krantenuitgever van christelijk Nederland. De oplages staan onder druk, zoals bij nagenoeg alle kranten, toch weet het RD zich redelijk staande te houden in deze ontwikkeling. De hoop is dat de krant met het nieuwe formaat de lezers vast kan blijven houden en mogelijk nieuwe lezers kan aantrekken.

Inmiddels is op maandag 3 december het eerste exemplaar van een proefkrant aangeboden aan de directie en hoofdredactie van het RD. De proefkrant is vervolgens, samen met een enquête, toegestuurd aan een groot aantal geselecteerde abonnees.

De afgelopen maanden verscheen er nog een tweede proefkrant, inclusief alle bijlagen van het RD. Op dit moment brengt het RD de dagelijkse bijlage Puntkomma al uit op tabloidformaat. De andere bijlagen, zoals Accent en Pluspunt, worden nu nog gedrukt op het grote krantenformaat. Ook die bijlagen gaan in april over op tabloidformaat.

Datum: 1 april 2013
Auteur: Redactie christelijknieuws
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Copyright: Christelijknieuws.nl
Website: http://www.rd.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: