Onderzoek christelijke identiteit en werving en selectie

Welke rol speelt de christelijke identiteit bij de werving en selectie van medewerkers? Welke criteria hanteren christelijke organisaties? Pauline Eshuis, student van de Christelijke Hogeschool Ede is in opdracht van Van Dam Loopbaanbegeleiding een onderzoek gestart onder HR-adviseurs van christelijke organisaties.

Door maatschappelijke en politieke veranderingen, maar ook de ontzuiling wordt het voor christelijke organisaties steeds belangrijker om inhoud te geven aan identiteit en de vertaalslag te maken naar personeelsbeleid. Belangrijke doelstelling van het onderzoek is om HR-adviseurs te ondersteunen in visie-ontwikkeling rondom dit thema en handvatten te bieden in de praktische toepassing.

Het onderzoek is momenteel in volle gang en gestart met een enquête die is verspreid onder ca. 100 HR-adviseurs van christelijke organisaties (o.a. Leger des Heils, CHE, ND, Eleos, Evangelische Omroep, Gereformeerde Hogeschool, VGS, PKN etc.). Ruim 50 HR-adviseurs hebben de enquête ingevuld. Daarnaast worden momenteel diepte-interviews met HR-professionals in het werkveld gehouden.

Op donderdag 13 juni a.s. worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd.

© Henk-Jan Oudenampsen
14-05-2013
Samenleving
https://www.vandam-lb.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies