ETA start opleiding Missionair Werk

Vanaf september 2013 start de Evangelische Theologische Academie (ETA), onderdeel van het Evangelisch College (EC), met een nieuwe driejarige deeltijdopleiding Missionair Werk op HBO-niveau. De opleiding wordt aangeboden op twaalf zaterdagen in Amersfoort.

De opleiding Missionair Werk sluit aan bij de verandering van de positie van de Nederlandse kerk in de afgelopen tientallen jaren. Doordat de kerk meer is verschoven naar de marge van de samenleving, is er een (positieve) herbezinning op gang gekomen waarin de kerk zich meer en meer bewust is geworden van haar missionaire roeping: het licht en zout te zijn in de wereld (Mattheüs 5:13-16). Als opleidingsinstituut wil de ETA haar taak en verantwoordelijkheid oppakken om kerken en gemeenten hierin te ondersteunen door christenen toe te rusten voor hun missionaire taak in de samenleving.

De driejarige opleiding Missionair Werk wordt gekenmerkt door een stevig Bijbels-theologisch kader en praktisch-theologische vakken, gericht op missionair werk. Naast zelfstudie zijn er jaarlijks 12 collegedagen in Amersfoort. Deze lesdagen worden geopend met een inspiratiemoment, verzorgd door een missionaire organisatie of missionair werker. Vervolgens volgt er een uur discipelschap waarin ruim aandacht wordt besteed aan persoonlijke ontwikkeling en het samen optrekken. Twee lesblokken van elk drie contacturen maken de lesdag compleet. Buiten de lesdagen vormen praktijk en stage een wezenlijk onderdeel van de opleiding.

De opleiding is met name bedoeld voor hen, die zich willen toeleggen op het brede spectrum van missionair werk en zich hiertoe (al dan niet beroepsmatig) willen bekwamen. Dit maakt deze opleiding geschikt voor een ieder die al werkzaam is binnen de kerk of christelijke organisatie en missionair actief wil zijn. Maar ook voor diegenen die nadenken over zending verder weg is dit een ideale manier om zich daarop voor te bereiden. Vakken over cultuur, communicatie en wereldreligies komen bijvoorbeeld van pas binnen de hedendaagse pluriforme samenleving in Nederland, maar zijn ook relevant voor diegene die nadenkt over een uitzending naar het buitenland.

© Henk-Jan Oudenampsen
14-05-2013
Onderwijs
https://www.eta.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies