Nominaties Christelijke Kinderboekenprijzen 2013

De vakjury Het Hoogste Woord nomineert drie boeken voor de prijs voor het beste christelijke kinderboek, namelijk: Josephine (Hilly Delfsma), Storm (Judith Janssen) en Kate (Ineke Kraijo). Kinderen hebben gestemd voor de EigenWijsPrijs.

Na telling van de stemmen blijken de genomineerden: Geen Keus (Hans Mijnders), Dolfi, Wolfi en de grotbewoners (J.F. van der Poel) en Verdwijning in Barcelona (Bert Wiersema). De bekendmaking en uitreiking van beide prijzen vindt plaats op vrijdag 14 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Boekhandel Koster te Urk. Kijk voor meer informatie op www.christelijkekinderboeken.nl

Eind vorig jaar meldden uitgeverijen hun titels aan om mee te dingen voor de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord of voor beide prijzen. Voor Het Hoogste Woord zijn tien titels aangemeld door zes uitgeverijen. De christelijke kinderjury kon kiezen uit zestien titels, aangemeld door zeven uitgeverijen.

De vakjury Het Hoogste Woord (opgericht in 1996) kiest jaarlijks uit een stapel boeken van deelnemende christelijke uitgeverijen één boek als het beste christelijke boek van het jaar. De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt € 500,- en een bronzen beeld, vervaardigd door Carol Cairns (www.cairnsArt.nl). In 2012 won Helga Warmels deze prijs voor haar boek De boot van uitgeverij Callenbach. De jury Het Hoogste Woord nomineert dit jaar:

– Josephine van Hilly Delfsma (Aalten), uitgeverij Callenbach

– Storm van Judith Janssen (Herveld), uitgeverij Mozaïek

– Kate van Ineke Kraijo (Cuijk), uitgeverij Mozaïek

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury. Uit de EigenWijsPrijsLijst kiezen kinderen één boek dat zij het beste, leukste, spannendste, ontroerendste en mooiste boek vinden. De winnende auteur ontvangt een geldbedrag van € 350,- en een originele foto van fotograaf Gertjan Koelmans, gebaseerd op het thema Hé, doe je mee? van de Christelijke Kinderboekenmaand 2013. In 2012 won Hans Mijnders de EigenWijsPrijs. De drie boeken die dit jaar op basis van het aantal stemmen zijn genomineerd:

– Geen keus van Hans Mijnders (Ridderkerk), uitgeverij Columbus

– Dolfi, Wolfi en de grotbewoners van J.F. van der Poel (Rhenen), uitgeverij De Groot Goudriaan

– Verdwijning in Barcelona van Bert Wiersema (Drachten), uitgeverij Columbus

De christelijke kinderboekenprijzen zijn een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), die zich sinds 1995 inzet voor meer kwaliteit in en belangstelling voor christelijke kinderboeken. Kijk ook op www.christelijkekinderboeken.nl

© Henk-Jan Oudenampsen
17-05-2013
Media
https://www.christelijkekinderboeken.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies